Home » Algemeen » VCC-speelsters met Nederlands vrouwenteam naar WK-kwalificatietoernooi in 2018
Laatste nieuws Algemeen Damescricket

VCC-speelsters met Nederlands vrouwenteam naar WK-kwalificatietoernooi in 2018

Twee speelsters van de VCC Dames, Esther Corder en Babette de Leede, hebben met het Nederlands vrouwenteam de T20 World Cup Qualifier bereikt, die in de loop van 2018 op een nog te bepalen plaats zal worden gehouden. In het Schotse Stirling begon Nederland met een nederlaag tegen Schotland, maar het team toonde mentale veerkracht door op de slotdag van het toernooi zowel de Verenigde Staten als het gastland te verslaan.

De twee beste teams van dit drielandentoernooi zouden zich plaatsen voor het kwalificatietoernooi, dus er stond veel op het spel. Op de eerste toernooidag mocht Nederland eerst gaan batten tegen gastland Schotland. Dat ging het team vrij goed af, getuige de totaalscore van 112 runs. Babette de Leede opende verdienstelijk met 19 runs. Daarna kwamen er goede bijdragen van speelsters Van Slobbe, Siegers en Rambaldo.

De Nederlandse bowlsters waren op deze eerste dag duidelijk nog niet op stoom, want het bowlen was over het algemeen matig. De Schotten snelden dan ook vrij eenvoudig naar de winst.

Een dag later speelden de Schotse vrouwen een vrijwel identieke wedstrijd tegen de Amerikanen: VS 110 runs, Schotland 111 voor het verlies van slechts één wicket. Daarmee werd duidelijk dat het duel tussen Nederland en de VS cruciaal zou zijn om te bepalen wie er door zou mogen naar de volgende ronde.

Tegen de VS mocht Nederland eerst gaan batten. Babette de Leede opende wederom netjes met 17 runs, maar de uitblinkers in deze innings werden Sterre Kalis (88 runs) en Heather Siegers (51 runs). Daarmee werd een record van maar liefst 184 runs gerealiseerd.

Dat leek een onhaalbaar hoge score, maar de VS kwam strijdbaar uit de startblokken. Na een schitterende vang van Helmien Rambaldo keerden de kansen echter en lukte het Nederland de benodigde run rate voor de Amerikanen flink op te schroeven. De VS kwam weliswaar tot een respectabele eindscore van 148 runs, maar dat was niet voldoende voor de winst.

De kers op de taart, belangrijk voor het moreel, was echter de revanche op Schotland. Nederland batte wederom eerst en maakte nu 17 runs meer dan in het eerste treffen met Schotland: 129. Sterre Kalis was wederom topscorer met 48 runs. Nederland zag nu wel kans de early order batters van Schotland in te rekenen. Robine Rijke, Lisa Klokgieters, Heather Siegers en Leonie Bennett bowlden goed. Toen Sterre Kalis tegen het slot van de wedstrijd een zwakke over produceerde, nam VCC-speelster Esther Corder het zeer verdienstelijk over (slechts vijf runs tegen). Schotland kwam te kort en hiermee liet Nederland zijn ware gezicht zien: en gretige en strijdlustige ploeg.

Foto: Babette gaat bowled in de wedstrijd tegen de VS.