Home » Laatste nieuws » VCC treft Punjab in ‘halve finale’ cricketcompetitie
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Verslagen

VCC treft Punjab in ‘halve finale’ cricketcompetitie

De uitwedstrijd tegen Sparta was er een om de spreekwoordelijke baard van de keizer, aangezien VCC als koploper al niet meer kon worden ingehaald en zich al had geplaatst voor de ‘halve finales’. Het was echter de eer van de Voorburgers te na om zich naar de slachtbank te laten leiden. VCC knokte zich terug vanuit een achterstandspositie en vertrok toch weer met twee punten uit Capelle. In de ‘Qualifying Final’ op 20 augustus komen de Voorburgers Punjab tegen.

Sparta, dat voor batten koos, kende een vlotte start. VCC-bowler Viv Kingma begon niet fit aan de wedstrijd en moest vijftien runs toestaan in zijn eerste en enige over. Diens vervanger Mees van Vliet had al met zijn derde bal succes. Met twee weergaloze vangen zorgde Sybrand Engelbrecht ervoor dat William Clark en Joost Kroesen niet tot hoge scores kwamen. Garnett Tarr batte fantastisch voor zijn 93 runs en nam daarmee bijna zestig procent van de Capelse score (162) voor zijn rekening. In de Voorburgse aanval was het weer Shariz Ahmad die uitblonk. De jonge legspinner kreeg de helft van de Spartaanse batsmen uit. Ook Nieuwoudt, Van Vliet en Boissevain waren succesvol.

Innings VCC

VCC zal zich zorgen hebben gemaakt toen van de eerste zeven slagmensen alleen de broertjes Ahmad runs maakten: Musa 53 en Shariz 42. Na hun partnership van 65 runs voor het vierde wicket leek alweer de klad erin te komen: er vielen vier wickets voor slechts negen runs en VCC leek af te stevenen op zijn tweede nederlaag van het seizoen.

Philippe Boissevain (21 not out) en Mees van Vliet (19 not out) staken echter de koppen bij elkaar en maakten geen fouten meer. Ongetwijfeld tot frustratie van de Capellenaren sprokkelden zij de nog benodigde veertig runs bijeen.

Op 20 augustus speelt VCC tegen Punjab, waarvan het vorige week won. De gedachten zullen teruggaan naar 2021 toen VCC de landelijke finale verloor van de Rotterdammers. Vooral de vier gebroeders Zulfiqar kunnen ieder team om zeep helpen als zij hun dag hebben. De landelijke finale is sowieso op 26 augustus op VCC.

De ‘Elimination Final’ gaat tussen Sparta en HCC, dat van ACC verloor. ACC maakte er 247 en HCC stelde er 172 runs tegenover (Staal 57). In de degradatiepoule deed HBS goede zaken door Excelsior ’20 ruim te verslaan.

Ook dames VCC in race voor landstitel

Het vrouwenteam van VCC versloeg de Haagse All Stars, dat maar 72 runs maakte, eenvoudig. International Eva Lynch (vier wickets) bowlde te moeilijk voor de bezoekers. Voor VCC maakte Babette de Leede 54 runs not out. Het vrouwenteam is al zeker van deelname aan de landelijke finale. Nog niet bekend is waar en wanneer die finale zal worden gespeeld. Hij stond gepland voor 26 augustus, maar er ligt een verzoek bij de KNCB om een andere dag te overwegen omdat die dag de mannenfinale wordt gespeeld.

Legspinbowler Shariz Ahmad
Foto: Legspinbowler Shariz Ahmad: misschien wel op weg naar vijftig wickets voor het seizoen (foto: Catch of the Day BV).