Home » Laatste nieuws » VCC trekt in thriller tegen Sparta toch nog aan kortste eind

VCC trekt in thriller tegen Sparta toch nog aan kortste eind

Ondanks zes voor 34 van Philippe Boissevain en de eerste Topklasse-50 van Righardt Pieterse gaf Voorburg CC zondag de winst nog uit handen tegen Sparta: 191 – 192/9.

Het batten van VCC was in Capelle lang niet altijd overtuigend. Na een langzame start (Pieterse had veel tijd nodig voor zijn 51; Bas de Leede 26, Aryan Dutt 28) leidde een falende middle order ertoe dat VCC slechts tot 191 runs kwam. De goed battende Boissevain (LBW) had de pech dat zijn dikke inside edge over het hoofd werd gezien.

Sparta ging een stuk voortvarender van start, zeker toen Van Wyk en Bukhari op de mat stonden. Eindelijk werden de seamers vervangen door spinners, en zowel Dutt als Boissevain had direct succes. Bukhari werd nog gedropt op wide mide off, maar gelukkig voor VCC bleek dit een niet al te dure misser. Zowel hij als Van Wyk werd ingerekend voor 36 runs.

Bij een stand van 110 runs voor vijf wickets had VCC de beste winstkansen. Boissevain kreeg even rust en weer leek Sparta terug te komen. VCC verslapte. Slordige misfields en overthrows waren het gevolg. Toen Boissevain terugkwam, pakte hij direct weer wickets. Bij 150 voor 9 schreef Tkcricket.com zelfs ‘het eind is nabij’.

De staartbatsmen 10 en 11 gaven zich echter niet zo makkelijk gewonnen. Ze batten aanmerkelijk beter dan de nummers 6 en 7 en ook de forse snelheden van Kingma en De Leede maakten geen enkele indruk op de ‘tailenders’.

De target van 192 runs kwam dan ook steeds dichterbij. Boissevain was nog het dichtst bij het pakken van het laatste wicket. Hij forceerde een ‘leading edge’ die naar short mid wicket dwarrelde. Zijn veld stond echter veel te defensief, met vier man op de boundary.

Op de prestatie van de Spartanen viel uiteindelijk niets af te dingen. VCC had zich op de derde plaats naast VRA kunnen nestelen, maar moet voorlopig genoegen nemen met de vijfde plaats in de Nederlandse Topklasse.

Stand: Punjab en HCC 5-10, VRA 5-8, Sparta 4-6, VCC 5-6, ACC 5-4, Excelsior 4-2, HBS 5-2, Dosti en VOC 5-0.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede