VCC U11 doorlooopt steile leercurve in eerste indoor herfsttoernooi

Op de vraag of we nu nog aan het cricketen zijn (“ja”) had het antwoord ook kunnen zijn: nee, we zijn al weer aan het cricketen. Want in het streven van de KNCB om kids het gehele jaar bij cricket betrokken te houden (zoals vastgelegd in het nieuwe Strategisch Plan), waren er op 14 oktober al indoortoernooien voor de U13 en U11 gepland, al gaf het weer nog weinig aanleiding om de indoorzalen al weer op te zoeken.

De U11 werd daarom zondagochtend om 10.00 uur al in sporthal Piet Vink verwacht. Wellicht kwam het doordat e.e.a. relatief laat werd aangekondigd dat het wat moeite kostte een team te vormen. Het drietal Philip, Phileine en Jonathan vormde al een mooie basis, met “veteranen” Alejo en Cedric waren we al een eind op weg naar een zestal en de nieuwkomers Vashu en Albert maakten er zelfs een zevental van.

Toch was het even schakelen van buiten naar binnen en met twee nieuwelingen die deze spelvrm nog niet veel beoefend hadden. In de eerste wedstrijd tegen een sterk vijftal van HBS bleek dat ook al snel, want we gingen maar liefst 10x uit! En dat is kostbaar bij indoorcricket, want elk wicket levert de tegenpartij 3 bonuspunten op. Een 89-70 nederlaag was dann ook ons deel, ondanks een mooie 21 runs van Albert Nel, die zich -net als Vashu Behara- meteen een waardevolle aanwinst toonde.

De tweede pot tegen Quick hadden we de stijgende lijn al te pakken en de jongens van Quick moesten ervaren hoe onze U11 op stoom kwam. Uiteindelijk een ruime 105-56 overwinning. Battend gedragen door Albert (21) en Vashu (26 retired)

De derde tegenstander is de een van de twee clubs uit Noord-Nederland die meedoet (naast ACC). Geen VRA, VVV, Bloemendaal of Rood& Wit maar Qui Vive – met veel 8-, 9- en 10-jarigen- wist zich geen raad met het sterke bowlen van o.a. Phileine (1 v 7 in 2). Battend lieten Philip (23) en Jonathan (14) zich zien en ook de 20 runs uit 5 ballen van Cedric maakte indruk. Een ruime 122 – 69 overwinning.

Tijd voor een korte pauze in het dag- en zonlicht (zie foto).

De laatste wedstrijd was wederom tegen HBS en het zou spannend zijn om te zien of de leercurve al zover doorlopen was dat we de tweede wedstrijd spannender konden maken. Battend ging het iets beter, we gingen nu drie keer inder uit, maar dus toch nog 7x. En dat kwam ons duur te staan, want uiteindelijk verloren we met een 4 run marge: 80-84. De fielding innings was goed, Philip nam twee wickets en Cedric maakte diverse slachtoffers achter de palen, maar al met al dus net te kort.

Dit U11 team gaat nog mooie stappen maken. Over twee weken gaan we lekker de indoorzalen weer in om te oefenen in callen, runnen en vangen en dan zullen er zeker nog stappen worden gemaakt in de leercurve!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *