Home » VCC U11 gaat in 2018 door waarmee ze in 2017 zijn opgehouden

VCC U11 gaat in 2018 door waarmee ze in 2017 zijn opgehouden

De maand maart is de maand waarin al het in de winter geleerde in de praktijk kan worden gebracht. De KNCB organiseert dan de Flamingo indoortoernooien waarop een ieder de opgedane skills kan etaleren. Zondag 11 maart togen Aadvik, Alejo, Bo, Cedric, nieuwkomer Hidde, Paul, Philip en Tom naar de Piet Vink sporthal in Ypenburg om daar de krachten te meten met Qui Vive, Kampong en Bloemendaal. Indoor wordt 6 tegen 6 gespeeld, waarbij iedere partij 8 overs krijgt. Er wordt een halve lengte gerund, en als de zijwanden of de achterwand geraakt wordt (door de batsman), wordt er 1 bonuspunt toegekend, de wand aan de overzijde levert zelfs 2 bonuspunten op. Uitjes leveren elk drie bonuspunten op.

Als eerste werd er gespeeld tegen Qui Vive. VCC ging eerst fielden en hield Qui Vive op 36 runs, waar met name Bo heel netjes bowlde (2 v 4 in 2), maar eigenlijk de hele bowlingside goed presteerde door Qui Vive slechts 36 runs toe te staan en maar lieft 9 wickets te laten noteren (in 8 overs), waaronder twee mooie vangen van wicketkeeper Cedric. Dat waren dus al 27 bonuspunten. Via o.a. Aadvik (17), Cedric (26 ret) en Hidde (12 in zijn eerste echte wedstrijd!) kwamen daar in de battingbeurt nog eens 64 bij. Eindstand Qui Vive-VCC 45-91.

De tweede wedstrijd was tegen Kampong en we begonnen dit keer met batten. Paul ging met 26 retired en ook Tom(10) en Aadvik (10) haalden de dubbele cijfers. Eindscore 74 eigen runs en vier keer uit. Slechts twee wickets, maar wel keurig netjes bowlen beperkte de Utrechters tot 44 runs, waarbij ze 2 wickets verloren. Eindstand VCC-Kampong 80-56.

De laatste poulewedstrijd was tegen Bloemendaal dat gelukkig ook weer energie gevonden lijkt te hebben bij de jeugd en met zes jongens en een meisje dapper meespeelden. Top! De ervaren VCC-ers waren een maatje te groot, maar er werd leuk gespeeld. Bloemendaal maakte als eerste 41 runs van het bat, waarbij 8 uitjes vielen. De Voorburgers met hoofdrollen voor Philip (25 ret) en Tom (21) gingen daar vrij makkelijk overheen. Eindstand Bloemendaal-VCC 47-90.

De finale tenslotte ging tussen de nummers 1 en 2 van de poule, VCC en Kampong in dit geval. Na uitgebreid tactisch overleg verkoos Kampong als eerste te batten en ze hadden geleerd van de eerste ontmoeting. Het vuur werd VCC na aan de schenen gelegd, maar al met al toch een overwinning met 14 punten. Bowlend onderscheidde Tom zich met 2 wickets en slechts 5 runs, en ook battend liet Tom(25 ret) zien uit het goede hout te zijn gesneden, mooi gesteund door Cedric (18). Eindstand Kampong-VCC 73-87.

De U11 is een unstoppable force, waarbij het goed is om te zien dat naast de “ervaren” krachten ook jongelingen en/of nieuwelingen als Philip en Hidde aansluiten. Andere positives? Leuk om ook eens tegen clubs als Bloemendaal en Qui Vive te spelen, goed voor het cricket dat ook daar hard aan de jeugd wordt gewerkt, al kan dat vanuit ons gezichtspunt soms nog wat positiever naar de eigen jongens toe en soms wat minder fanatiek, op deze leeftijd is het echt nog maar een spelletje, belangrijk ook en juist voor ouders en coaches om dat te beseffen.

Tenslotte, een groot dank je wel aan Tim (coach) en Floris (scorer en assistent coach) die er zondagochtend om 09.00 uur ook weer stonden om de jonge VCC-ers te begeleiden. Het lijkt soms zo gewoon, des te leuker om dat af en toe weer eens expliciet te benoemen. Toppers!

 

 

Over de schrijver

Richard de Lange