Home » Verslagen » VCC U11 landskampioen na winst op ACC (verslag+video-impressie)

VCC U11 landskampioen na winst op ACC (verslag+video-impressie)

Op een zonovergoten sportpark ‘t Loopveld slaagde VCC U11 er op zondag 3 september in om in een prachtige finale te winnen van ACC. Daarmee werd het team van coach Tim de Leede landskampioen, maar ook de jongens van ACC konden terugzien op een mooie finale en mochten zich gezien hun spel ook winnaars voelen.

Op deze prachtige zondag stond voor VCC U11 de finale om het landskampioenschap op het programma. Het team had al weken, zo niet maanden, uitgekeken naar deze dag. Met slechts 1 nederlaag voor de zomervakantie keek het team ernaar uit de krachten te meten met de Amsterdamse spelers die de andere U11 poule met harde bal hadden gewonnen. De laatste weken was er al weer een paar keer getraind om het ritme van voor de vakantie terug te krijgen. En ook om het uit-is-uit (in Den Haag hanteerden we een EBAB principe) onder de knie te krijgen.

De ontvangst bij ACC was allerhartelijkst en het veld lag er stralend bij toen de 9 jongens en 1 meisje om 09.30 uur arriveerden voor de warming-up. Even voor tienen liepen de twee captains met de aangestelde bondsumpires naar de toss. Cedric won de toss voor VCC en koos ervoor om op het natte gras eerst te gaan batten.

Cedric en Tom openden en slaagden er de eerste overs in om de runrate op 8 te houden. Pas in over 7 viel het eerste wicket, toen Cedric (15) run-out ging. Tom batte stug door en kreeg onderweg steun van Danial (10) en Carlijn (5) alvorens met 29* retired te gaan. De middle en lower order kon en moest wat meer risico nemen, waardoor o.a. Farhaan (1) wat ongelukkig uitging. Maar Alejo (7*),  Bo (3), Eddie (1) en Tijn (5*) voegden mooie runs toe. De helft van de runs kwam echter van de extra’s: maar liefst 71 wides en no balls, waardoor er na 20 overs 147 runs op het bord stonden. Een mooi en verdedigbaar resultaat, leek het.

Maar ACC vocht na een korte innings break vastberaden terug. Met name top-order batsman Mark was niet te verschalken en hield de runrate de eerste overs samen met zijn partners op 7. Mark ging uiteindelijk op 25 retired en mocht aan het einde nog even terugkomen om daar nog 4 aan toe te voegen. Het verschil bleek uiteindelijk te zitten in het feit dat niemand van de andere batsman boven de 10 kon komen, en ook bleken de VCC bowlers net iets accurater te bowlen. Na over 10 kantelde de wedstrijd in het voordeel van VCC (VCC 74 na 10, ACC 59 na 10). Hoewel ook hier nog 51 wides en no balls, was de lijn en lengte toch net wat beter. Daarbij werden de bowlers gesteund door een uitstekend veld. Pick of the bowlers was Tom die in 2 overs geen wides of no balls bowlde, 2 wickets nam en slechts 5 runs incasseerde.

Na 20 overs was de klus geklaard en barstte er een luid gejuich uit bij VCC. De teams verlieten onder luid applaus van de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en andere belangstellenden het veld: zij hadden genoten van een mooie pot cricket bij de jeugd die voor het eerste jaar met harde bal speelt. Namens de KNCB sprak Tim mooie woorden voor zowel ACC en VCC. Hij sprak de hoop uit dat iedereen ook deze winter hard zou trainen om volgend jaar een nog mooiere pot op de mat te kunnen leggen. Daarna werd de beker uitgereikt aan VCC: hij zal in het clubhuis een mooi plaatsje krijgen.

Dank aan de bondsumpires die de finale nog wat meer cachet gaven, dank aan ACC voor het “hosten” van de finale en de geweldige gastvrijheid en dank aan 20 spelers voor een fijne dag cricket!

Prachtige video-impressie van de finaledag (van Maarten Crump)

Scorecard

Warming up

 

Alle winnaars
De landskampioen, met staand vlnr Tom, Miraj en Farhaan en zittend vlnr Alejo, Bo, Cedric, Carlijn, Tijn en Danial en voor Tijn nog Eddie

Meer foto’s en filmpjes

Over de schrijver

Richard de Lange