Home » Junioren » VCC U11 naar een klinkende overwinning op HBS in eerste van twee finales

VCC U11 naar een klinkende overwinning op HBS in eerste van twee finales

Op de laatste vakantiedag van de zomervakantie en na de warmste zomer in 300 jaar stonden we met 14 graden bij HBS Craeyenhout klaar voor de eerste finale van de nationale U11 competitie. Een halve competitie met drie teams, die elk hun U11 poule voor de zomer hadden gewonnen: HBS en VRA in hun weekendpoule en VCC de woensdagpoule. En ondanks de frisse temperatuur, was de strakblauwe lucht een voorteken van een mooie dag.

Om stipt 09.00 was de eer aan de thuisploeg om aan slag te gaan. Alejo zijn eerste bal werd onthaald met een brede ‘how’s that’ maar dat bleek iets te prematuur. Een paar ballen was het wel raak, en zo ontstond de eerste wicket maiden van de dag. Tom, Carlijn, Farhaan, Paul, Miraj en Quinten volgden met batten. Zonder de bye’s, wides en no balls, was een run rate van 2 per over een keurige start. De strakke fielding droeg daar natuurlijk aan bij, met hoofdzakelijk singles. Een snoekduik van Alejo met een mooi catch was nog vermeldenswaardig. Met een slotstand van 61 runs voor 9 wickets wist VCC wat hun doel was.

Als eerst batsman duo gingen Farhaan en Quinten de voetbalmiddencirkel in. Farhaan zijn eerste bal was nog afwachtend, maar toen was hij warm. Een 4, een 6, 4, 6, 4, 6, 6…. zelfs de toeschouwers waren niet veilig. Samen met Quinten hadden ze een zeer solide innings van niet minder dan 56 runs. Met de ‘wicket-punten’ meegeteld, hadden we na 4 overs al aan de lunch gekund! Alejo en Paul waren als volgend duo aan de beurt. Ook die wisten een indrukwekkende run-rate neer te zetten met 2tjes, 3tjes en een paar fours. Op een score van 102 runs werd het stokje overgedragen aan Cedric en Carlijn. Ook zij wisten een run rate van meer dan 1 run per bal voort te zetten. Tot slot was het aan Tom en Miraj voor de eindsprint. Met vier fours en veel losse punten was ook hun innings om in te lijsten. Slechts 3 wickets vielen in de VCC innings (2 run-outs en een bowled) en daarmee waren de administratieve handelingen slechts een formaliteit. Voor het archief dan toch: VCC had 165 voor 3 en dus was de eindstand 192 versus 70. Dank aan Richard voor het scoren, coach Tim en de sterke support vanuit de ouders. Een mooie generale voor de tweede finale op woensdag 5 september tegen VRA – op naar de landstitel!

-MS

Videoclip

Scorecard

Over de schrijver

Richard de Lange