Home » Junioren » VCC U11 prolongeert landstitel na overtuigende winst op VRA

VCC U11 prolongeert landstitel na overtuigende winst op VRA

Nadat de eerste wedstrijd in de halve competitie met HBS en VRA al was gewonnen tegen HBS, stond op woensdagmiddag 5 september de tweede en beslissende wedstrijd uit de serie op het programma: om 16.00 uur zouden de boys&girl spelen tegen VRA uit Amsterdam. Bij winst was de landstitel zeker gesteld. Het bleek een ongelijke strijd en met een verschil van maar liefst 143 runs werd voor het tweede jaar op rij de nationale U11 titel opgeëist.

‘s Ochtends zag het er nog niet naar uit dat er überhaupt kon worden gespeeld, maar toen het om 13.00 uur droog werd en Tom en Tim met een soaker aan de slag gingen en matten neer hadden gelegd om square en spelers te beschermen, bleek er om 16.00 uur toch een prima veld klaar te liggen.

VRA won de toss en besloot om als eerste te gaan batten. De bowlerij van VCC bleek echter van hoog niveau, waardoor de runs niet echt van het bat kwamen en er met een grote regelmaat wickets vielen. Die werden keurig verdeeld over de bowlers (Farhaan 1, Alejo, Paul, Philip, Miraj allen 2 en Carlijn en Tom zelfs 3) en ook keeper Cedric deed leuk mee met 3 stumpings en een vang. Er viel slechts 1 boundary te noteren, waardoor de score uiteindelijk op 47 runs bleef steken en VCC onderweg 54 bonuspunten oppakte (18 wickets x 3 punten per wicket).

Video: “Weer een wicket: bowlen Paul, stumping Cedric”

Dat leek en bleek geen probleem voor de batting power van VCC. Op het trage veld wisten vier spelers Farhaan (18), Tom (17), Alejo (16) en Cedric (10) in de dubbele cijfers te komen, terwijl Carlijn (9), Miraj (7), Paul (6) en de pas 9-jarige Philip (3) ook een meer dan nuttige bijdrage leverden. Het aantal bonuspunten door wickets dat VRA onderweg vergaarde was slechts 9, waardoor er een eindstand van 199-56 op de borden kwam.

Na de eerdere overwinning op HBS was dat natuurlijk meer dan genoeg voor de dikverdiende titel en die werd dan ook na afloop uitgebreid gevierd. Het team heeft geen enkele wedstrijd in de U11 competitie verloren. Patrick de Leede had namens de KNCB de eer de beker aan captain Cedric te overhandigen, waarna alle spelers ook de kampioensmedaille uitgereikt kregen.

Met champagne en streamers werd het feest compleet gemaakt, waarna beide partijen in het clubhuis konden genieten van de meegebrachte lekkernijen van thuis, en het feest werd afgesloten met een heerlijk stukje kampioenstaart.

Dit U11 team is de competitie echt ontgroeid. Het steunt op een brede basis van getalenteerde cricketers. Als de een het niet doet, doet de ander het wel, waarbij het op alle fronten van het spel de leeftijdsgenoten ver vooruit is. Dat is deels te danken aan talent, maar ook aan de wil van de teamleden om te trainen en zich te verbeteren en de fantastische coaching van Tim (en soms Marc).

As zondag wacht voor een deel van het team de U13 finale, dan staat Kampong te wachten. Om 10.00 uur op VCC, komt dat zien!

Scorecard

Samenvatting wedstrijd

De gehele wedstrijd

 

 

Over de schrijver

Richard de Lange