Home » Junioren » VCC U11 wint voor derde jaar op rij landstitel!

VCC U11 wint voor derde jaar op rij landstitel!

Foto U11 kampioensteam
Staand vlnr. Stefan Pijnenburg, Alej Nota, Cedric de Lange, Tom de Leede, Steven Trügg, Jonathan Polet
Zittend vlnr. Miraj Mahmood, Ger Nota, Bo Trügg, Philip le Noble

Op zondag 8 september stond voor VCC U11 de tweede wedstrijd op de planning in de finalepoule met ACC en Ajax Leiden. De eerste was ruimschoots gewonnen, bij winst zou daarom voor de derde keer in successie de landstitel veilig kunnen worden gesteld. ‘s Ochtends zag het er nog naar uit dat de regen spelbreker zou worden, maar gelukkig klaarde het rond 11.00 uur op.

VCC won de toss en verkoos als eerste te gaan fielden. Ajax kende een goede start en stond na 10 overs op zo’n 70 runs, o.a. geholpen door Davi die een mooi 17 runs liet noteren (in 15 ballen). De overige batsmen hadden wat meer moeite met de bowlerij van VCC. Dat kwam enerzijds door goed bowlen en anderzijds door het enorme aantal extra’s dat werd gebowled. Niemand van de bastmen kwam nog boven de 10 runs van het bat, maar toch slaagde het achttal nog 119 runs te maken, waarvan meer dan de helft door extra’s, een mooie impliciete opdracht om daar van de winter hard op te trainen. Zoals vaak wist Miraj het heel zuinig te houden: slechts 5 runs tegen in 2 overs, terwijl Ger in 3 overs er weliswaar 19 tegen kreeg, maar ook maar liefst 4 wickets nam! VCC nam in het totaal 9 wickets, wat in elk geval 27 bonuspunten opleverde.

Na de pauze mocht VCC gaan proberen om dit aantal te overtreffen. Zoals gebruikelijks ging dat in koppeltjes van een meer en een minder ervaren batsmen, een recept dat heel het seizoen al goed uitpakte. Bo en Cedric openden en Bo wist zijn wicket 12 ballen goed te verdedigen (omdat wij met 10 speelden, kregen alle batsmen geen 15 maar 12 ballen) en ook nog eens 4 runs te maken, terwijl Cedric als captain zijn verantwoordelijkheid nam en 23 runs maakte.  Miraj en Ger volgden en waar Miraj de kans kreeg om drie keer een 4 te slaan was Ger wat ongelukkig omdat hij heel veel onbespeelbare wides toegworpen kreeg (maar liefst 7 van de 12…). Alejo en Jonathan namen het stokje over en voegden samen zo’n 25 runs toe. Daarna kwamen Stefan en Steven (makkelijk voor de scorers) en beiden lieten zien enorm te zijn vooruit gegaan dit seizoen. Toen het eigenlijk al beslist was, mochten Tom en Philip het afmaken. Tom deed dat met een indrukwekkende 32 runs en Philip liet zien volgend jaar de rol van meer ervaren speler op zich te kunnen gaan nemen. Mathis van Ajax verdient nog een vermelding voor slechts 19 runs tegen in 3 overs met daarin slechts 2 wides.

We eindigden op 198 runs (in 20 overs), terwijl Ajax slechts 12 bonuspunten kon veroveren door 4 genomen wickets. VCC won daardoor uiteindelijk met 96 runs (225-131) en werd daardoor voor de 3e keer in successie landskampioen met de U11.

Na de lunch werd de beker door Barbera Boissevain van de KNCB uitgereikt aan captain Cedric en werd er samen met Ajax geposeerd als besluit van een meer dan geslaagde cricketochtend in september.

 

 

Over de schrijver

Richard de Lange