Home » Junioren » VCC U11-woensdag leert incasseren

VCC U11-woensdag leert incasseren

Op De Diepput wachtten op woensdag 17 mei de geel-zwarten van HCC op de jongens en dame van VCC U11. De toss werd gewonnen door VCC, dat er voor koos om eerst te fielden.

Al snel werd duidelijk dat dit een potje zou worden waar het uiterste gevraagd zou worden van onze jonge brigade. De extern ingehuurde trainingskracht lijkt voor HCC vruchten af te werpen, want allemaal konden ze een bal raken en goed runnen. Hoewel er ook wel wickets vielen, wist HCC een totaal -na aftrek van 3 punten per wicket- van bijna 100 runs neer te zetten.

VCC kwam moeizaam van bat en ook vielen er nog eens regelmatig wickets, waarbij elk wicket werd gevierd alsof er net de Champions League was gewonnen. Er was goed herstel in the middle order, maar het werd al snel duidelijk dat het laatste paar veel runs zou moeten maken om de overwinning nog binnen te slepen. Er werd een verwoede poging gedaan, die ging echter ook ten koste van het verlies van nog meer wickets. Uiteindelijk werd er nipt verloren.

Lessen:

  • geef je wicket niet te makkelijk weg, voor elk uitje moeten er weer drie runs gemaakt worden;
  • blijf trainen op vangen, dat is nog moeilijk met zo’n harde bal en relatief kleine handen;
  • blijf je concentreren op je eigen spel, wat de tegenstander ook doet; dat eerste kun je namelijk beïnvloeden, dat tweede niet.

In de auto op de terugweg ging het al weer snel over Clash of Clans, het kampioenschap van Feyenoord en spelen in de pauze op school.

 

Over de schrijver

Richard de Lange