Home » Verslagen » Jeugd U12 » VCC U12 bezorgt Sparta Indians eerste nederlaag
Algemeen Jeugd U12

VCC U12 bezorgt Sparta Indians eerste nederlaag

20160625_114416 (2)Afgelopen zaterdag speelde onze U12 de thuiswedstrijd tegen Sparta, maar in realiteit is het de U12 van the Antwerp Indians. Deze Belgische Indians spelen mee in de Nederlandse competitie onder de naam Sparta, maar niet in de kleuren van het al oude Sparta uit Rotterdam of tegenwoordig is dat voor de cricket in Capelle aan de IJssel.

SP  AR TA, zullen wij laten horen…. SP AR TA… is toch een van de mooiste clubliederen uit de Nederlandse sporthistorie, wie kent het niet?

Deze tegenstander was  wel onder de begeleiding van een speciaal ingevlogen oude prof uit India.

Echter er werd die dag geen Vlaams of Nederlands gesproken, maar voor zover mogelijk ging alle communicatie in het Engels.

Wij wonnen de toss en het leek de captain van vandaag, Tobias N. , het beste om eerst te gaan fielden op het zeer lange en natte gras van veld 2 van de Voorburg Cricket Club. Zijn keus viel echter zeer goed uit door het goede fielden en bowlen van onze U12. Merle bowlde prima en schakelde hun dangerman uit en eigenlijk zelfs 2x, maar de eerste keer ging de bal door het wicket heen zonder die te beschadigen en dan ben je inderdaad niet uit. Ahan had 2 prima wickets, maar ook Danial bowlde prima en verder had een ieder wel een wicket. Het fielden was top, met één hele goede vang Luka en een super run out, een direct hit. Elliot was iets minder gelukkig als keeper, maar toen hij de keepingspullen uittrok ging het hem een stuk beter af met één prima vang en nog één and the last one was a stunner with one hand.  Tobias had ook nog een vangetje. Sparta 94 all out.

VCC kende een prima opening van Tanveer en Ahan. Ahan ging gevangen voor 5 runs en werd niet veel later gevolgd door Tobias die ook iets te gehaast was. Tanveer en George hielden de boel goed bij elkaar, maar toen ‘Topper” Tanveer retired moest met 31 mooie runs, vielen er weer twee snelle wickets van Luka en Danial. Gelukkig was onze “matchwinner” Elliot in bloedvorm en tikte de pot professioneel binnen samen met “steady” George (23*).  Elliot (10*) was overly happy and so was his proud dad. VCC 95 v 4, prima overwinning voor Voorburg en de eerste nederlaag voor onze tegenstander in dit seizoen. Well played Boys and Girl!