Home » Verslagen » Jeugd U12 » VCC U12 verslaat koploper!
Nieuws Jeugd U12 Junioren

VCC U12 verslaat koploper!

Gewonnen toss betekende eerst batten. Floriaan (21 ret, 3×4) en Stijn (9 ret) openden uitstekend en weerstonden ook de snelle Matthijs Schewe. Thomas en Ruben (15 ret met twee harde vieren recht vooruit) gingen onverdroten door. Thijn sloeg zijn allereerst bal voor vier en ook Just, Nikki (16) en Guus waren niet uit te krijgen. 140 runs was de beloning voor goed callen en scherp runnen. De openers van Excelsior gingen geweldig van start en na 10 overs stonden er 87 runs op het bord tegenover onze 67.

We bleven echter geconcentreerd; vooral Just (die bijna twee wereldvangen pakte) en Thijn (een knappe run out) stonden scherp te fielden en dekten de wickets heel goed. Het bowlen van Stijn was prima, slechts 4 runs tegen in 2 overs. Er vielen wickets dankzij Stijn en Thomas waardoor Excelsior er nog 20 nodig had van de laatste drie overs met het laatste paar op de mat. Nikki bowlde in haar derde over twee keer raak en daarmee was de overwinning voor ons!

Excelsior en VCC U12 troffen elkaar dit jaar twee keer. Eén keer won Excelsior, maar nu wonnen wij. Dat wij niet op de finaledag staan,komt omdat wij één punt krijgen (dus in feite een verliespunt cadeau) omdat een wedstrijd tegen Quick vanwege hun voetbalkamp (!) niet kon worden ingehaald. We worden dus in wezen ‘gestraft’ voor een verregende wedstrijd. Dat is raar en zal ook tijdens de evaluatie met de KNCB worden besproken. Coach Patrick

Tags