Home » Junioren » VCC U12 (woe) team maatje te groot voor HBS
Laatste nieuws Jeugd U12 Junioren

VCC U12 (woe) team maatje te groot voor HBS

Om 14:00 stond Tim met zijn team (Alejo, Cedric, Carlijn, Fahraan, Miraj, Paul, Shamir, Tom) klaar om in een heerlijk zonnetje een potje parencricket te spelen tegen het team van HBS, waar we hartelijk werden ontvangen.

Hidde kon helaas niet mee doen als gevolg van een blessure, maar omdat Shamir kon invallen waren we toch compleet.

In het team van HBS zagen we nogal wat nieuwe gezichten; navraag leerde dat deze jongens vorig jaar nog U9 speelden. Maar gelukkig ook nog een aantal bekenden zoals Joris, Roeland en Azzam. Aan hen de schone taak om voorop te gaan in de strijd tegen de bezoekers.

En hoewel het Joris in het sprookje wel lukt om de draak te verslaan, was die uitdaging vandaag iets te groot en moest HBS zijn meerdere erkennen in de geoliede machine van VCC.

Cedric en Tom openden met batten; ze runden heel scherp waardoor het een paar keer maar net goed ging. Maar dankzij een aantal viertjes van Cedric en Tom waren zij samen goed voor 39 runs.

Zij werden afgewisseld door Fahraan en Miraj. Fahraan trakteerde het publiek ook vandaag weer op een 6’je, die dit keer gelukkig niet richting een raam ging. Ook bij deze 2 jongens viel op dat ze goed communiceerden en zij maakten samen 30 runs. Alejo en Carlijn hadden er ook zin in en dankzij 4 viertjes van Alejo, 2 van Carlijn en goed oplopen lieten zij samen 40 runs noteren.

Vervolgens kwamen Paul en Shamir aan bat en die schroefden de score, ondanks goed bowlingwerk van HBS, op naar een prachtig totaal aantal runs van 115.  Ook bij Paul en Shamir was te zien hoe scherp en slim ze met de mogelijkheden omgingen en het goed oplopen werd dan ook beloond met de nodige runs. Met het aantal byes, wides en no balls kwam de totaalscore voor VCC op 151, terwijl we maar een keer uit gingen

Na een korte drink- en waterpret pauze ging HBS batten en mede door een aantal mooie viertjes van Joris en Azzam bleef HBS goed in de race. De bowlers en fielders van VCC waren echter goed op dreef waardoor er 7 wickets vielen, er slechts 11 wides werden gebowled, er een wicket Maiden werd gebowled door Farhaan en een maiden door Miraj en ook werd er een aantal viertjes voorkomen door de bal net voor de boundary te stoppen.

Het verschil in ervaring en vaardigheden tussen beide teams bleek aan het einde te groot waardoor HBS uiteindelijk uitkwam op 87 (50 runs, 37 extra). Met watermeloen, flatbread en heerlijke dips en een bedankje aan HBS sloten we de leuke middag af.

-NB

Scorecard