Home » Junioren » VCC U13 grijpt op overtuigende wijze de landstitel
Laatste nieuws Jeugd U13 Junioren Verslagen

VCC U13 grijpt op overtuigende wijze de landstitel

dav

Bij aanvang van de competitie waren de trouwe volgers van VCC benieuwd hoe de U13 zich zou handhaven in een poule waarin ze gemiddeld genomen 1-3 jaar oudere leeftijdsgenoten tegen zouden komen. Een goede leerschool zo werd gedacht. De jeugdige talenten verbaasde echter hun fans, want met slechts één nederlaag in het seizoen (tijdens de poulefase) werd in de finale jongstleden zondag beslag gelegd op de nationale titel in een wedstrijd die met 31 runs werd gewonnen van Kampong.

Na de verrassend ruime overwinning op HCC vorige week en de minstens zo verrassende overwinning van Kampong op Sparta, troffen de Voorburgers in de landelijke finale hun poulegenoot, waarvan ze eerder in het seizoen 1x gewonnen (uit) en 1x verloren hadden (thuis). Een spannende wedstrijd dus leek het op voorhand. VCC had het thuisvoordeel (de landelijke finales waren al lang voordat de finalisten bekend waren aan VCC toegewezen), maar Kampong won de eerste slag door de toss te winnen en ging fielden. Met een nog nat veld leek dat een logische keuze, aan de andere kant is het ook altijd fijn om in een finale als eerste een totaal neer te kunnen zetten.

 

 

 

 

 

Voor VCC openden Cedric en Farhaan de batting en dat ging voortvarend. Beide jongelingen respectievelijk 10 en 11 jaar oud, lieten verstandig batten zien. Kenmerkend voor het VCC spel was het goed callen en runnen tussen de wickets. Met een runrate van zo’n 6 à 7 per over viel pas in de 11e over het eerste wicket (Farhaan, 23) op een stand van 68. Cedric kreeg daarna gezeschap van Tom, die helaas ongelukkig run-out ging, alvorens Cedric nog een partnership met Alejo bouwde van 26 runs en met 50* retired not out ging. Alejo (17) ging daarna ook nog uit, maar Carlijn (11*) en Danial (6*) batten de overs keurig uit en 156 leek op het niet al te snelle veld een goede score. Enige kritiekpuntje kon zijn dat er aan het einde met zoveel wickets nog in handen iets meer risico had kunnen worden genomen.

Na een korte pauze mocht VCC vervolgens het veld in. Ook de openingsbatsman van Kampong bleven lang staan, wederom viel pas in de 11e over het eerste wicket. De score was toen 43, op dat moment al 25 runs achter VCC. Batsman no.1 “at” de ballen op en had maar liefst 37 ballen nodig voor zijn eerste 10 runs. Hoewel hij op dat moment gewisseld werd (retired not out), was het kwaad al geschied. De andere batsmen konden de opkruipende runrate niet matchen. Dat kwam ook door de bowlers van VCC, waarbij Danial (2 v 10 in 3), Farhaan (1 voor 6 in 3) en Tom (1 v 5 in 3) zich onderscheidden, geholpen door het geweldig scherp fielden van o.a. Sarang, Ahan en Matthew. Na 20 overs werd al duidelijk dat Kampong een groot wonder nodig had om de pot er nog uit te slepen. VCC werd wat slordiger, de teruggekeerde batsman no.1 liet zien dat hij wel degelijk prachtige schoten in huis had (eindigend op 47), maar de zege kwam nimmer meer in gevaar voor de Voorburgers. De beker werd vervolgens namens de KNCB uitgereikt door Patrick de Leede.

Nadat eerder in de week door vijf van de negen spelers de U11 titel al was opgeëist, kon nu ook de U13 titel aan de palmares worden toegevoegd. Een prachtige beloning voor een schitterend seizoen met heel veel cricketplezier voor spelers en ouders.

Scorecard

Samenvatting (video)

Gehele wedstrijd (video)