Home » Junioren » VCC U13 herstelt zich van eerste nederlaag met ruime overwinning tegen Quick
Nieuws Jeugd U13 Junioren

VCC U13 herstelt zich van eerste nederlaag met ruime overwinning tegen Quick

Omdat Quick op 14 juli al midden in hun traditionele zomerkamp zit en het uiteindelijk “slechts” een vriendschappelijk potje betrof, werd er besloten midweeks te spelen. Zo togen woensdagmiddag 4 juli negen goedgeluimde VCC-ers naar sportpark Hanenburg om daar aan te treden tegen Quick. Helaas was Quick maar met 6, maar met wat geleende fielders kon er toch worden gespeeld. Er werd besloten een 20 overs potje te spelen.

Quick won de toss en ging batten. Dat ging niet onverdienstelijk, maar ook niet al te snel. Alleen dangerman Jonaswist ruim in de dubbele cijfers te komen (23). Verder wat extra’s (9 wides is niet slecht), wat het totaal voor Quick op 74 bracht. Mooi cijfers voor Farhaan (5 runs tegen in 22 overs), Alejo (1 voor 7 in 3), Harris (in 4 overs slechts 6 runs tegen) en Cedric (die vanwege een gekneusde duim het keepen een keer aan Tom liet: 4 runs tegen in 3 overs).

Dat leek een haalbaar totaal. Cedric en Aadvik openden en Aadvik had pech dat hij snel run out ging in een poging een tweede run te lopen. Ook Sarang trof in de 6e over dat lot, terwijl Carlijn nog werd gevangen. Maar alle anderen bleven not out of gingen retired. En al ging het niet snel, de runrate lag voortdurend ruim boven het gevraagde en in 15 overs was de klus geklaard: 75/3 en VCC wint met 5 wickets.

Aandachtspunten na vandaag:  goed runnen (oplopen, callen, aantikken (1 short) en snel rennen!)

-RdL

Scorecard

Foto: Guido Landheer (Twitter)