Home » Junioren » VCC U13 in grootse vorm tegen ACC (+video’s)
Jeugd U13 Junioren Verslagen

VCC U13 in grootse vorm tegen ACC (+video’s)

Na de nederlaag tegen Kampong vorige week werd het duidelijk dat de eerste plaats in de poule hoogstwaarschijnlijk op runrate zou worden beslist. Kampong en VCC wonnen namelijk 1x van elkaar en het was beide teams er wel wat aan gelegen om in de kruisfinales het schijnbaar sterke Sparta (dat ongeslagen eerste wordt in de andere poule) te ontlopen. VCC werkte in de laatste competitiewedstrijd aan de netto run-rate door ACC met maar liefst 115 runs te verslaan.

De bijna jarige Carlijn was vandaag de captain, verloor de toss en VCC werd gevraagd om te gaan batten. Tom en Farhaan openden en met name Farhaan was on fire. De oh’s en ah’s van de Amsterdamse supporters gaven blijk van hun waardering voor de snelle 45 in 20 ballen (4×4, 3×6). Tom bouwde zijn innings iets rustiger op en ging met 51 retired (6×4, 2×6). Na 5 overs stonden er 72 runs op de borden!

Alejo nam het stokje over en ging pas op 31 uit (5×4, 1×6) op een tussenstand van 157 voor 2 na 13.3 overs. Carlijn en Danial waren wat ongelukkig, maar in de staart mokerde ook Cedric zich nog snel naar 40* runs (5×4, 2×6), daarbij gesteund door Aadvik (6, retired) en Aldino (10*) en ook Sarang voegde nog een nuttige 7* runs toe. Met de extra’s (56) bracht dat het totaal op een formidabele 247 runs.

Opvallend was dat met name een van de ouders van ACC het team onvermoeibaar en zeer positief bleef aan moedigen. Sportouder zijn is een vak, de heer Shoaib kan er les in gaan geven, of op zijn minst in een reclamespotje op gaan treden.

Het was ACC wel duidelijk dat het totaal te hoog gegrepen was, maar ze weigerden de handdoek te gooien en dat sierde ze. Alle spelers verdedigden hun wicket met verve, waardoor het VCC niet lukte meer dan 2 wickets te nemen. De rest van de batsmen gingen retired (om de anderen ook een kans te geven te batten) of bleven not out. Pick of the bowlers was Aldino met slechts 8 runs tegen in 4 overs, waaronder 1 maiden over. ACC strandde na 25 overs op 132.

Een mooie wedstrijd tegen een leuke tegenstanders. Deze week zullen de rekenmeesters van de KNCB ons hopelijk laten weten wat de eindklassering is geworden, we gaan ons eind augustus in elk geval opmaken voor een halve finale!

Scorecard

Video 1

Video 2

Video 3

Video 4

Video 5

Video 6

Video 7

Video 8