Home » Junioren » VCC U13 koerst op cruise control naar overwinning op HCC
Jeugd U13 Junioren

VCC U13 koerst op cruise control naar overwinning op HCC

Na drie overwinningen op rij tegen HBS, ACC en Bloemendaal wachtte op 2 juni de thuiswedstrijd tegen HCC voor de U13A. Door afzeggingen van Steven en Aldino stonden er 7 Lions, 1 Lioness en Danial in het veld ;-). De verwachtingen waren hooggespannen.

Tom en Shirsak, die vorige weken minder aan batten waren toegekomen, lieten al snel zien dat dat niets met hun kwaliteiten te maken had. In no time bouwden ze aan het grootste partnership van de dag (94) alvorens ze beiden retired gingen met 51 runs (Tom met een strike rate van 204!).

Alejo (15) en Cedric (19 not out) haalden nog de dubbele cijfers, de anderen hadden het vandaag even wat minder, en met 183 viel het laatste wicket, terwijl er toch nog 5 overs te spelen waren. Dat is een puntje van verbetering.

Bij HCC lukte het een batsman om boven de 20 te komen, de rest verdween voor minder dan 15 runs en na 22.5 overs op 99 runs verloor HCC het laatste wicket, waardoor er wederom een makkelijke overwinning voor VCC kon worden bijgeschreven.

We hoeven ons geen zorgen te maken over de diepte van de batting side. Doet de een het niet, doet de ander het wel. De 25 overs uitbatten en je wicket niet te makkelijk weggeven was vandaag wel een aandachtspuntje, net als de extra’s: 28 in 20 overs is te veel voor zo veel Lions en Lionesses. Maar goed, dat is wel op alle slakken zout leggen. Het was wederom een plezier om naar de mean machine te kijken.

Opvallend: tijdens onze battinginnings sprong er ongevraagd na elke over een VCC-er op om te vragen wat de score was, om vervolgens het scorebord bij te werken. Bij HCC moest de scorer iedere over bijna op zijn knieen om iemand zo ver te krijgen dat het scorebord werd bijgewerkt. Kijk, ook daarmee scoor je punten, al staan die dan misschien niet in de scorecard!

Filmpje

Scorecard