Home » Junioren » VCC U13 ook te sterk voor ACC
Jeugd U13 Junioren

VCC U13 ook te sterk voor ACC

Op wederom een heerlijke zondagochtend vervolgde VCC U13 haar tournee door de noordelijk helft van ons cricketland. Deze keer was ACC onze gastheer, een club waar het merendeel van het team zeer goede herinneringen aan bewaart. Immers afgelopen september werd op hetzelfde veld het U11 landskampioenschap binnengehaald. Zoals gebruikelijk was het welkom allerhartelijkst en konden we na een korte warming-up aan de slag.

Captain Cedric tosste, verloor en we belandden in het nog lichtvochtige veld. Onze bowlers hadden hier bij vlagen wat last van hetgeen resulteerde in een iets hoger dan normaal aantal wides en no balls. Desalniettemin werd de battingside van ACC kort gehouden door het goede fielden. De openings batsmen van ACC deden het verdienstelijk maar kwamen niet boven de 20 en werden ingerekend door een mooie run out (Alejo en Cedric) en door een prachtige caught en bowled door Ahan. Daarmee was een flink deel van het ACC kruit verschoten. Tom en Cedric produceerde nog een mooie run out net als Matthew die het in zijn eentje deed. De laatste batsmen deden nog wel een aardige duit in het zakje maar ondertussen had Aldino er nog wel twee ingerekend waarvan 1 door een mooie vang van Carlijn. Na 25 overs stond er een totaal van 112 op de borden en konden we op jacht.

Deze jacht liep vanaf het begin soepel. Carlijn en Ahan openden en zetten de bowlers meteen onder druk met een aantal mooie hits. Ahan ging uit met de eerste clean bowled van de dag, waarna we in de volgende 4 overs nog drie man verloren. Alejo, Sarang en Matthew stonden niet lang in, maar produceerden in die korte tijd met zijn 3en nog wel 18 runs. Bij een van die runs verstapte Carlijn zich en kort nadat Tom het veld had betreden, maakte zij met een mooi totaal van 18 retired hurt plaats voor Cedric. Dat Tom en Cedric een gevaarlijk paar zijn, bewezen ze vorige week door beiden kort achter elkaar retired te gaan met 50 runs. Ook vandaag trokken de heren de gashendel open en sloegen op alles wat bewoog. De nog benodigde ca 40 runs werden in een over of 5 bij elkaar geslagen en met een fraaie 6 van Cedric was het pleit na 17 overs beslecht.

Normaal stopt een verslag bij het einde van de wedstrijd, zoniet bij de U13. Om iedereen aan de beurt te laten komen, werden de resterende 8 overs gewoon uitgespeeld (net als afgelopen weken). Aadvik en Aldino begonnen en de heren gingen door waar Tom en Cedric gestopt waren. Mooie runs en een enkele boundary. Aadvik ging clean gebowld en toen mocht Farhaan zijn opwachting maken. Hij beloonde het publiek dat was gebleven met een mooie battingshow. 4 zessen werden als prijzen het publiek in geschoten maar het lukte niemand er 1 te vangen. De glasverzekering van het clubhuis van ACC kwam even ter sprake maar dat bleek net niet nodig.

Al met al weer een wedstrijd waarin iedereen aan bod is gekomen en we allemaal tevreden terug kunnen kijken op meerdere geslaagde acties.

Volgende week de eerste van 5 thuiswedstrijden waardoor het VCC publiek ook kan gaan genieten van dit talentvolle gezelschap.

-VvK

Scorecard

Foto’s