Home » Junioren » VCC U13 tweede op Flamingotoernooi
Junioren Flamingo's

VCC U13 tweede op Flamingotoernooi

KNCB meisjes U13VCC, VOC, Bloemendaal, Hermes, Quick en het gloednieuwe KNCB Meisjes U13 team traden op zondagochtend 14 februari in de Haarlemse Kennemer Sporthal aan voor het Flamingo Indoor Toernooi voor U13. De teams waren zo zeer aan elkaar gewaagd, dat na drie ronden maar liefst vier teams gelijk bovenaan eindigden: VCC, VOC, Hermes en Bloemendaal. Uiteindelijk werd VCC tweede en ging VOC met de eer strijken.
KNCB U13 met rechtsonder VCC-ster Babette de Leede

Op zondag 14 februari moesten we al om kwart voor acht ´s ochtends vertrekken om op tijd in het Kennemer Sportcentrum te zijn voor het U13 indoor toernooi. Ons team bestond uit Jai, Singh, Jesse McDulling Leon Schuijtvlot, Danny Singh, Nick Bett and Floris van Hoogdalen. Helaas blesseerde Floris zich en Bas de Leede zou in zijn plaats spelen, als hij niet ziek geworden was. Gelukkig kon Mario Singh invallen en waren we toch nog compleet.

Even een paar regels:
Een inning was 7 overs en minimaal 5 bowlers. 1 run lopen leverde 2 punten op, een bal tegen de zijkant of achterkant 1 extra en tegen de voorkant over de grond 6 en door de lucht 4 extra op, maar er moest dan wel een run gelopen worden. No balls en wides gaven 2 punten maar werden niet over gebowld. Van elke muur of het dak kon je gevangen worden. Bij 25 runs retired, maar je kon terugkomen als de anderen uit waren.

De eerste wedstrijd was tegen VOC en wij gingen eerst batten. Het bleek dat de batting tactiek niet goed was en er met te veel risico gespeeld werd. Het resultaat was dat we wel heel snel begonnen met scoren, maar twee vangen weggaven en twee run outs hadden die niet nodig waren. Na twee overs hadden we al 34 runs, maar na 4 overs waren we all out voor 49 runs. Hun opening batsmen speelden heel goed, al misten we de kansjes die er waren die scoorden samen al 45 runs. Daarna ging het beter en kregen we nog 4 man uit, maar VOC kwam tot 58 in 7! overs. Jesse 1, Nick 2 en Mario 1 uit pakten de wickets. Hadden wij iets voorzichtiger gespeeld en de 7 overs vol gemaakt, dan was het wellicht anders gelopen.

De tweede wedstrijd was tegen Hermes en zij gingen eerst batten. Het bowlen en fielden ging heel goed Mario kreeg maar 2 slagen tegen en Danny nam 3 wickets in zijn eerste over. Twee man van Hermes wisten redelijk te scoren en we eindigden met een run out op de laatste bal, Hermes kwam tot 58 runs. Het batten werd nu veel beter aangepakt en de 7 overs werden keurig vol gemaakt. Danny was top scorer met 30 runs retired en Jai had er 21 ons totaal kwam uiteindelijk op 93 runs!! Dik gewonnen dus.

De derde wedstrijd was tegen het Nederlandse meisjes team en dit keer begonnen wij met batten. Jesse en Leon openden en deden dat heel goed, ze gingen allebei retired, Jesse met 27 en Leon met 25 runs. Mario en Danny scoorden er ook goed op los en Mario ging retired met 29 runs. Danny kwam tot 18 not out en Nick tot 12 not out en Jai kwam niet eens aan batten toe. Ons totaal was hoog, maar liefst 115 runs. De meisjes waren moeilijk uit te krijgen, maar ze scoorden niet snel genoeg. Zij kwamen tot 63 runs. Weer dik gewonnen!

De vierde wedstrijd was de halve finale en weer tegen Hermes. Zij gingen dit keer eerst batten en deden dat beter dan de eerste keer en kwamen tot 80 punten precies. Danny en Nick hadden ieder 2 wickets en er was nog een goede run out door Leon. Het werd een hele spannende wedstrijd, maar er werd goed gespeeld en Mario en Jesse zijn niet eens aan bat gekomen. Jai met 12 runs en Danny met 21 openden goed en daarna maakten Nick met 15 en Leon met 20 runs de wedstrijd uit. Er werd deze wedstrijd heel goed gerund en er werd zelfs 3 keer een 5 gescoord, dat wil zeggen 2 runs en 1 extra. Twee runs lopen in de zaal is bijzonder. Daarbij werden er 21 extra´s gescoord, waarmee we op 89 punten eindigden. Weer gewonnen en in de FINALE!

In de finale alweer tegen een bekende, namelijk VOC. De wedstrijd was vanwege de tijd ingekort tot 5 overs per inning. Wij begonnen met batten, maar behalve Danny leek iedereen toch wat zenuwachtig, al moet gezegd dat VOC goed bowlde en fielde. Danny kwam nog tot 25 runs, maar verder moesten we het van de 14 extra´s hebben. Ons eind totaal was slechts 52 punten. Leon nam als enige nog een wicket, maar twee batsmen kregen we niet uit, al waren er ook dit keer wel een paar kansjes, en die scoorden 26 en 28 runs, waarmee zij op 62 runs uitkwamen.

Het was een heel leuk toernooi en een finale spelen is altijd een mooie prestatie. Wij gingen tevreden naar huis.

Naschrift: Met dank aan Jan Wilem Schuijtvlot voor het verslag en de coaching!