Home » Algemeen » VCC U13 wint en verliest de helft

VCC U13 wint en verliest de helft

Op de laatste zondag van de winter van 2018 speelde de U13 zijn eerste ronde van het Flamingo indoortoernooi in de Piet Vink sporthal in Ypenburg. In poule A zijn we ingedeeld met HBS, VOC, HCC, Excelsior en Kampong 2. In vier rondes wordt er een volledige competitie gespeeld, waarbij per speelronde twee clubs vrij zijn. Tegenstanders vandaag waren HBS, Kampong , HCC en HBS (daar speelden we dus meteen “uit” en “thuis” tegen).

Voor VCC U13 kwamen vandaag uit: Aldino, Alejo, Carlijn, Cedric, Farhaan, Miraj, Sarang en Tom. Een jong team dat er aan toe was om een keer goed tegenstand te krijgen van wat grotere jongens: die zouden ze krijgen!

De opening was tegen HBS, een bekende en leuke tegenstander. We openden de batting en Sarang (23) en Alejo (22) gingen beiden bijna retired en hielpen zo de score naar 81, waarbij we vier keer uitgingen (81- 4×3 = 69). Bij het bowlen was Alejo onbespeelbaar, hij nam liefst vier wickets en met behulp van verzorgd veldspel wisten de jonge mannen en mevrouw HBS te beperken tot 68 runs en met nog twee verloren wickets kwam HBS tot 50 runs.

De tweede wedstrijd was meteen andere koek. Kampong bleek een groot en sterk team te hebben dat goed kon cricketen en eerst battend hadden we dan ook moeite runs te maken, ondanks goede bijdragen van Farhaan (18) en Cedric (17). “Slechts” 50 runs, o.a. door vijf uitjes. Kampong had geen moeite dit totaal te overtreffen, Dutch Lion Samir maakt alleen al 33 runs en we kregen er ook maar een uit. Dikke nederlaag dus.

De derde tegenstander was HCC en hoewel ook een stuk groter, bleken ze niet zo sterk als Kampong. Topscorer aan bat was Farhaan (26 retired), fieldend droeg het hele team goed bij, waardoor we met 23 runs verschil wonnen.

Wicket Sarang tegen HCC

De laatste was weer tegen HBS en dat werd een close finish. Cedric (25 retired) en nieuweling (!) Aldino (21) zorgden voor het leeuwendeel van de runs, bowlend deden Carlijn (2 wickets) en Miraj (slechts 3 runs tegen) goed werk, maar toen de eindbalans werd opgemaakt, bleek dat we toch net twee runs tekort kwamen voor een derde overwinning.

Een mooie zondagmiddag werd zodoende afgesloten met twee overwinningen en twee verliespartijen en dat leverde een goed gevoel op en de wetenschap dat we nog veel kunnen leren: wat wil je nog meer.

 

 

 

Shridhar: thank you for scoring all the matches! Tim and Marc dank voor het umpen en coachen.

Over de schrijver

Richard de Lange