Home » Verslagen » Jeugd U13 » VCC U13A wint topper tegen Sparta
Jeugd U13 Junioren Verslagen

VCC U13A wint topper tegen Sparta

Er was door het team al enige tijd naar uitgekeken. De wedstrijd tegen Sparta/ AICC zou de wedstrijd zijn tegen de andere ploeg die nog zonder puntverlies door de competitie ging. En uit de verhalen bleek dat de Antwerpse Indiers een sterk team op de been brengen: een mooie krachtmeting dus. En hoewel we dachten van de wintersporten af te zijn, had hockeyrupsje NooitGenoeg toch twee spelers voor een landelijke halve finale ingepikt en door ziekte was Francois vervangen door jongere broer Albert. Kortom, een gewijzigd, maar gretig team stond gereed.

De teleurstelling was dan in eerste instantie ook groot toen we op vrijdagavond 22.00 uur een email kregen dat de wedstrijd zou worden gecanceled. Er werd al gesproken over een onderlinge wedstrijd tegen VCC U13B (dat zijn wedstrijd ook al gecanceled zag worden), toen om 22.30 het bericht volgde dat de wedstrijd toch doorging. Inmiddels waren we wel onze coach kwijt geraakt aan de Zami’s (die waren maar met 10), maar Amer werd gelukkig bereid gevonden die taak op zich te nemen.

Toen we om 12.50 uur aankwamen was er nog een wedstrijd aan de gang van Sparta U15, maar was van Sparta U13 nog geen spoor te bekennen, echter om 13.15 verscheen er ineens een team van 9 kinderen plus coach en konden we bijna meteen het veld op, want de wedstrijd van de U15’s was iets uitgelopen.

Nog even sloeg de paniek toe, omdat wij nog niet compleet waren en inmiddels invaller Albert ook ziek aan het worden was. Gelukkig verscheen nummer 9 ook nog met enige vertraging en zat jonge broer Bo Trügg klaar om als invaller op te treden mocht dat nodig zijn. Cedric verloor de toss, maar mocht tot ieders verrassing toch gaan batten, dat leek gezien de omstandigheden niet ongunstig.

Shirsak en Cedric openden en bouwden aan een mooi partnership. Geholpen door de extra’s koersten ze op een run-rate van 7 per over, totdat Cedric met 28 runs overduidelijk LBW ging in over 13. Farhaan ging vervolgens ongelukkig en snel uit, maar Tom pakte de draad snel weer op en batte eerst met Shirsak (35, run out) en daarna met steun van Miraj (3), Danial (6) en Steven (6) de 25 overs keurig uit, daarbij eindigdend op 156. Dat leek een par score in deze omstandigheden.

Na de inningsbreak gingen de openingsbatsmen voortvarend van start en na 3 overs stonden er 22 runs op de borden. Toen in de 9e over batsmen nummer twee stumped ging op bowlen van Miraj was de runrate gezakt naar 5.89. Batsmen nummer 3 en 4 volgden de twee overs daarna en dat brak logischerwijs het ritme van Sparta.

Bij de drink breaks na 12 overs stond Sparta op 62 (RPO 5.12). Toen in de 19e over ook dangerman Ghandi werd gestumpt op bowlen van Shirsak moesten de Antwerpse vrienden er in de resterende 6 overs nog 51 maken. Dat leek en bleek een te grote opgave. Hoewel een van de vijf Shah’s het tot het einde toe volhield 36 not out), vielen om hem heen de resterende wickets en na 22.1 overs waren er 8 wickets down en had VCC gewonnen met 39 runs. Shirsak en Miraj verdeelden beiden drie wickets en twee keer de combi Tom-Cedric zorgde voor evenzovele run-outs.

Het verschil zat hem in deze wedstrijd in beter fielden (m.n. minder extra’s) en veel beter callen. Met de gebruikelijke goede teamspirit was dit meer dan voldoende voor de overwinning. Hulde nog aan Albert die met een ziek lijf er voor het team toch nog twee overs bowlen uit wist te persen en aan substitute Bo die zich met zijn 9-jarige lijf wierp op elke bal die richting een boundary dreigde te gaan. De kruisfinales lonken!

Scorecard

Videosamenvatting