Home » Verslagen » Jeugd U15 » VCC U15-1 blijft ongeslagen tegen Quick mede dankzij Aadvik’s 5 v 17 in 5

VCC U15-1 blijft ongeslagen tegen Quick mede dankzij Aadvik’s 5 v 17 in 5

De derde wedstrijd van het seizoen van VCC U15 was tegen Quick U15. Iedereen kwam vol goede moed om half 1 aan om om 1 uur de wedstrijd te spelen. 

VCC verloor de toss en begon met fielden. Na 5 overs stond Quick al op 36 runs en had VCC nog geen wicket. Na 7 overs pakte Miraj het eerste wicket en Tom de vang. En snel daarna pakte Shirsak het 2de wicket. Echter bleef Faas van Quick goed doorgaan ondanks dat aan de andere kant wickets bleven omvallen.  Quick deed het goed totdat Aadvik ging bowlen en in zijn eerste 2 overs 4(!) wickets pakte. Twee mooie vangen op zijn eigen bowlen en 2 mooie stumpings van Cedric. Quick staat dan 74 voor 6 maar Faas staat nog steeds in. Faas gaat in de 20ste over retired met een mooie 61. Nummer 8 en 9 maken nog een frustrerend partnership die uiteindelijk in de 24ste over wordt doorbroken door wie anders dan Aadvik voor zijn 5de wicket. Waarna Quick op een totaal staat van 116. En in de 27ste over wordt het door Miraj afgemaakt met 2 wickets een bowled en en vang door Aadvik. 

Mooie prestaties in deze innings van Faas van Quick met een 61 retired en bij VCC van Miraj 16-3 in 4 overs, en Aadvik met 5 wickets in 5 overs en maar 17 runs tegen. Quick eindigt op een totaal van 137 wat normaal gesproken voor dit VCC team geen probleem zou mogen zijn. 

Tussen de innings door werd er een lekkere lunch verzorgd door Quick inclusief een broodje met knakworst en wat lekkere komkommers en tomaatjes. Toen VCC had geluncht waren ze weer helemaal klaar en ready voor de 2de innings.

Voor VCC kwamen Carlijn en Cedric vol goede moed na de lunch naar buiten om te openen. In de eerste en tweede over hadden Cedric en Carlijn moeite om de bal weg te krijgen. In de derde over sloeg Carlijn een mooie 4 waardoor VCC een beetje op gang kwam. Jammer genoeg ging Carlijn in de vijfde over gevangen op 6 waardoor Alejo in kwam. Cedric en Alejo gingen samen erg goed en waren langzaam een mooi partnership samen aan het maken. In de 10de over stond had VCC 50 runs voor 1 wicket. Met als totaal 136 in 30 overs zou dit goed moeten komen, maar het was een lastig wicket om op te batten. Jammer genoeg ging ook Alejo uit bowled en stond VCC 73 voor 2 na 14.  Tom kwam naar de crease om Cedric te ondersteunen die 28 not out stond. Cedric begon de ballen steeds lekkerder te raken en samen met Tom bouwde ze een mooi partnership. In de 20ste over had VCC al 120 runs en stond Tom op 27 not out en Cedric op 42 not out. In de 21ste over sloeg Cedric twee vieren om naar zijn 50 te komen. Tom sloeg in de 22ste over de laatste run wat VCC een comfortabele overwinning op Quick opleverde. 

De opvallende prestaties waren Aadvik met 5 wickets, 2 vangen op zijn eigen bowlen waarvan een hele harde met een hand en nog een vang in het veld. En Cedric met een 53 not out. Een hele mooie prestatie van VCC dat weer veel plezier heeft gehad. Op naar volgende week waar VRA wacht.

-CdL

Over de schrijver

Richard de Lange