Home » Verslagen » Jeugd U15 » VCC U15-1 komt er steeds beter in tijdens eerste ronde Flamingotoernooi
Jeugd U15

VCC U15-1 komt er steeds beter in tijdens eerste ronde Flamingotoernooi

Afgelopen zondag is VCC U15-1 begonnen aan het Flamingo Jeugd Indoor Toernooi 2020. Met Ahan, Aldino, Danial, (Haris), Jacobus, Nirav, Sachall en Tanush is het team een mooie mix.  Met jongens die vorig jaar al de finale in de U15 hebben gespeeld, maar ook een aantal jongens die voor het eerst in de U15 meedoen. Tanush is zelfs helemaal nieuw en ontmoette een paar van teamgenoten pas voor het eerst op het veld.

ACC – VCC 1                     2-0
In de eerste wedstrijd speelden we meteen tegen het team waar we vorig jaar in het buitenseizoen onze laatste wedstrijd tegen speelden en van verloren in de halve finale: ACC. VCC begon met batten en dat ging best stroef. Dat iedereen nog een beetje aan elkaar en aan het spelletje moest wennen was duidelijk zichtbaar. Voor de mensen die niet zo bekend zijn met de regels van het indoor-cricket, runs worden binnen vooral gescoord door scherp runnen (je hoeft maar een halve pitch af te leggen voor een run) en door de bal tegen de muren te slaan. Elke keer dat je bal tegen een zijmuur of de muur achter de wicketkeeper slaat krijg je een extra punt. En sla je de bal tegen de muur achter de bowler krijg je zelfs 2 extra runs. Die muren zijn echter weer minder handig als je bal in de lucht slaat, want als de bal van de muur terug stuit mag je nog steeds worden gevangen.
We hadden moeite om de muren te vinden voor de ‘makkelijke’ extra runs en het runnen en callen was nog wat voorzichtig en onwennig. Daardoor waren er veel dot balls en daarnaast wilden we de ballen iets te hard wegslaan, met als gevolg dat de ballen nog wel eens de lucht in gingen. Schoten die buiten minstens een tweetje of zelfs een boundary zouden opleveren, kosten ons nu 3 runs (de straf voor het verliezen van een wicket).
Ondanks dat er erg goed werd gefield (met een paar fantastische run-outs en bijna alle vangen werden vastgehouden) was het niet genoeg om de wedstrijd te winnen.

VCC 1 – Olympia             2-0
Veel tijd om te treuren was er gelukkig niet want inmiddels stond Olympia klaar voor de 2e wedstrijd van de dag. Na verloren toss gingen wij weer eerst batten. Jacobus en Aldino begonnen nog rustig in de 1e over, maar in de 2e over begonnen de runs te komen, helaas gingen ze allebei uit met scores van respectievelijk 13 en 15. Olympia had een paar prima bowlers en die namen nog wat wickets, maar het scoringstempo viel nooit stil. Dus zonder de precieze score te weten hadden de jongens een positief gevoel en dit moesten ze zeker kunnen verdedigen.
Er werd weer goed gefield, bij het bowlen zag de coach nog wel wat ruimte voor verbetering maar Olympia scoorde niet heel snel. Sachall pakte een goede caught & bowled op zijn eerste bal, maar verder verloren ze weinig wickets. En net als in de eerste wedstrijd was het lastig spelen zonder vaste wicketkeeper (en vooral het keepen zonder handschoenen). De beste batsman van Olympia eindigde op 20 no. maar had daar wel bijna de hele inning over gedaan. Tevreden en vrij zeker van de overwinning stapten de jongens van het veld af. Het was daarom wel even schrikken toen uiteindelijk bleek dat het verschil veel kleiner was dan gedacht: VCC wint maar met 3 runs!
VCC 1                  79 (70 + 3×3 = 79)
Olympia             76 (55 + 7×3 = 76)

VCC 1 – Qui Vive              2-0
De vorige wedstrijd was een echte wake up call. We konden zo doorgaan en een beetje lol trappen, leuk en aardig als je toch wel wint. Dus even koppen bij elkaar allemaal en wat willen we doen? Lol trappen en het maakt niet uit of we winnen of verliezen? Of gaan we het iets serieuzer nemen?
De jongens gaven het antwoord op het veld. Tegen Qui Vive speelden we met afstand de beste wedstrijd van de dag. Via Dutch Lions trainingen en andere trainingsgroepen kennen veel van de jongens elkaar en Qui Vive was dus ook geen onbekende tegenstander voor veel van de jongens.
Na gewonnen toss werd er begonnen met fielden. Met regelmaat viel er een wicket (met als hoogtepunt een caught behind van Jacobus op het bowlen van Nirav) en het scoringstempo werd goed onder controle gehouden. Er zijn gelukkig nog voldoende verbeterpuntjes, maar deze inning was prima.
De grootste vooruitgang zat echter in het batten. Qui Vive heeft goede bowlers maar vanaf het begin werd er slim gebat en scherp gerund en werd Qui Vive onder druk gezet. De ervaren jongens (onder aanvoering van Nirav) gaven het goede voorbeeld en de ‘jonkies’ pikten het moeiteloos op. Het absolute hoogtepunt was het zesje dat werd gelopen doordat er met het runnen zo veel druk op de fielders werd gezet dat dit leidde tot paniek, frustratie en uiteindelijk meerdere overthrows bij Qui Vive.
Uiteindelijk een ruime zege voor VCC.

VCC 1 – HBS                     2-0
In de laatste wedstrijd van de dag was HBS onze tegenstander. Deze keer begon HBS met batten en zij hadden moeite met het scoren van runs tegen onze bowlers. Goed gesteund door de fielders leverde dat maar liefst 20(!) dot balls op. HBS scoorde uiteindelijk 32 runs met het bat, maar omdat we nog 16 extra’s cadeau deden kwam hun totaal op 48 runs. Naast een run out was Danial de enige die een wicket wist te nemen.
De batting inning begon desastreus… In de 2e over ging Danial (3) uit en op de volgende bal speelde Nirav ook langs één van haar niet heel snelle maar accurate bananen-outswingers. Tot overmaat van ramp ging Ahan niet veel later iets te enthousiast achter een bal down leg aan en verdraaide zijn enkel daar lelijk bij en moest met 6 runs retired hurt gaan. Gelukkig was daar wederom Aldino (20) die samen met Sachall (17) een prima partnership had. Tanush (3) werd het 4e slachtoffer van Lotte, maar Danial (6 uit 4 ballen) en Nirav (9 uit 4 ballen) zorgden dat we een prima einde van de inning hadden.
Uiteindelijk een eenvoudige overwinning die kleiner uitvalt door de runs die we HBS cadeau hebben gedaan 16 extra’s en 15 runs voor verloren wickets.
VCC 1    64 + 8(extra’s)    = 72 + 6   = 78
HBS       32 + 16(extra’s) = 48 + 15 = 63

Al met al een interessante eerste dag van het toernooi. Zoals het er nu naar uitziet een veld dat misschien nog wel dichter bij elkaar ligt dan vorige jaren. Volgende week is o.a. titelkandidaat VOC een van de tegenstanders. Maar ook de wedstrijd waar al weken over wordt gesproken, de kraker tegen het andere VCC team, de Golden Boys van VCC. Een jong team dat bijna uit elkaar ploft van het talent en zich stiekem in de underdogrol heeft geplaatst door zich VCC 2 te laten noemen. VCC 1 is gewaarschuwd…

This content is also available in: English