Home » Nieuws » VCC U15 Blue – ACC U15 (07/05/2023): U15 Blue opent het seizoen met een overwinning
Nieuws

VCC U15 Blue – ACC U15 (07/05/2023): U15 Blue opent het seizoen met een overwinning

VCC 139/7 tegen ACC 107/7

Het weerbericht was niet al te best. Zware buien werden voorspeld voor Amstelveen waar ons U15 Blauwe team het seizoen opende tegen ACC. Toen we uit Voorburg vertrokken was het nog droog, maar op weg naar Amstelveen begon het al te regenen. Gelukkig hield het op toen we Amstelveen bereikten en maakten de regenwolken plaats voor zonneschijn. Enige nadeel, het veld was erg nat waardoor het bijna onmogelijk was om een boundary te raken.

VCC begon met batten en worstelde met de toestand van het veld. Hoewel de eerste slagmensen enkele krachtige schoten hadden, rolde de bal niet over het veld. Meer risico nemen was geen goede keuze, want het resulteerde in een vroegtijdig ontslag van onze openingsbatters. Onze middle order (Philip, Miraj en Rosalie) deed het geweldig en slaagde erin een behoorlijke score neer te zetten. Uiteindelijk worstelden we een beetje om de score te verhogen, maar uiteindelijk stelden we een doel van 140.

De sleutel zou zijn om de extra’s in de tweede inning te minimaliseren en te proberen ACC all-out te krijgen. Stefan wist de batters meteen onder druk te zetten met 2 maiden overs en het eerste gebowlde wicket. Het tweede wicket illustreerde de teamprestatie van vandaag. Uitstekend veldspel van het team resulteerde in een run out. Hoewel het aantal figuranten nogal toenam, bleef het team geconcentreerd. Met onder andere een prachtige vangst van Atharva en een perfecte stumping door onze wicketkeeper Rosalie hield het team de druk op ACC. Uiteindelijk was het aan Miraj om het af te maken met zijn tweede wicket.

Hoewel de eerste overwinning een echte teamprestatie was, kan worden gezegd dat de man van de wedstrijd Rosalie was, die vandaag een echte masterclass sloeg!

Speciale dank aan Stef, onze uitstekende coach van de dag, en Vinay die erbij kwam zodat we net genoeg (8) spelers hadden om te spelen.