Home » Junioren » VCC U15 boekt eenvoudige overwinning op Excelsior’20

VCC U15 boekt eenvoudige overwinning op Excelsior’20

Foto: Het winnende team komt het veld af

Hoewel Excelsior’20 niet op volle oorlogssterkte naar Voorburg kon komen, was er toch alle moeite gedaan om met 8 spelers af te reizen, zodat er in elk geval lekker kon worden gespeeld. Met de inleen van twee VCC-ers in de bowling innings en een dubbele battingbeurt voor twee spelers kon er op het prachtige hoofdveld op het graswicket een mooie pot cricket worden gespeeld, tot genoegen van vele (groot)ouders. VCC was duidelijk te sterk en hield de punten uiteindelijk in Voorburg.

De toss werd gewonnen door VCC en Farhaan en Tanush (die nog maar weinig in staat was geweest mee te spelen) mochten openen. Farhaan deed dat ouderwets voortvarend, maar ook Tanush toonde aan een aanwinst te zijn voor het team. Pas op 116 (in de 17e over) sneuvelde het partnership, Farhaan op een mooie 54, en Tanush ging retired not out met 27 om ook anderen nog een kans te geven te batten. Maar niet na nog een prachtige zes te hebben geslagen!

Varun ging wat ongelukkig LBW en daarna zetten Tom en Cedric de druk er goed op en bouwden in 7 overs de score uit met nog eens 70 runs. Cedric ging nog uit (28), Tom finishte uiteindelijk op 58 not out en Carlijn wist er snel nog twee runs aan toe te voegen. 175 runs van het bat en 61 extra’s bracht ons op het mooie totaal van 236.

Dat bleek al snel onhaalbaar voor Excelsior, maar ze boden dapper weerstand. Met name Ivan stond ze goed te raken (62 retired not out). Het bowlen en fielden van VCC was echter ook goed verzorgd en niemand van de andere batsmen kon boven de 12 komen, waardoor het aantal runs van het bat onder de 100 bleef. En ook het aantal extra’s was fors minder (25), waardoor er een relatief eenvoudige overwinning werd geboekt. Pick of the bowlers was Shirsak met drie wickets voor slechts 8 runs in 4.3 overs.

Volgende week de clash met de Rotterdamse rivalen en vrienden van VOC, waar eerder in het seizoen van werd verloren.

Scorecard VCC U15 – Excelsior’20

Over de schrijver

Richard de Lange