Home » Verslagen » Jeugd U15 » VCC U15 Nederlands kampioen

VCC U15 Nederlands kampioen

Na een kort seizoen, dat pas op 1 juli kon beginnen door de Corona-maatregelen, troffen de aartsrivalen VCC en VOC U15 elkaar in de finale op zondag 12 september jl. Op het prachtige hoofdveld van Voorburg Cricket Club begonnen de twee teams die zich al een aantal jaar bijzonder aan elkaar gewaagd tonen, onder stralende omstandigheden de strijd om het Nederlands kampioenschap U15. Ook nu werd het een gelijkopgaande strijd, die pas negen ballen voor het eind in Voorburgs voordeel werd beslist. Het team dat nu VCC U15 vormt, zette daarmee een mooie reeks voort. Na nationale titels in eerdere jaren in de U9, U11 en U13, konden ze nu ook de nationale titel in de U15 aan hun palmares toevoegen.

VCC won de toss en ging eerst bowlen, in het geloof dat ze VOC tot een redelijk totaal zouden kunnen beperken, om dat totaal met een diepe batting line-up vervolgens succesvol te chasen. Daar zag het echter nog niet direct naar uit, want de Rotterdammers gingen furieus van start. Geholpen door redelijk veel nerveuze wides, koersten ze op zo’n 6 a 7 runs per over en net voor de drinks stond VOC na 13 overs op een comfortabele 91 runs voor het verlies van 1 wicket (bowled Albert). In de 14e over nam Francois echter wraak voor de 18 runs die hij in zijn eerste over weg had moeten geven. Mede dankzij een prachtige vang van Aadvik ruimt hij eerst dangerman Roman (34) op, om de bal erna meteen de volgende batsman in te rekenen (caught Cedric). Twee overs laten gevolgd door nog een wicket (bowled), waardoor het ineens 111 voor 4 na 16 overs stond, met alleen Maas Heere (batsman nummer 2) nog in van de higher order batsmen. En die bleef met een zekere regelmaat runs maken, maar de runrate zakte, ook omdat er nog twee wickets vielen. Carlijn liet zien dat ze een van de snelste bowlers is bij de vrouwen in Nederland en nam een wicket en eindigde met de mooie cijfers van 7 voor 1 in 3. Alejo gooide topscorer Maas (43) run out en daarna ruimde de tovenaar van Ypenburg Miraj, de staart vakkundig op (vangen van Alejo en Cedric), waardoor er 159 runs op het scorebord stonden. Dat leek een par score en was in elk geval veel minder dan waar het halverwege naar uit zag, toen er een score van 200+ in het vat leek te zitten.

De start na de inningsbreak was niet geweldig. VCC verloor al snel een van de openingsbatsmen, terwijl er pas 9 runs op de borden stonden. Gelukkig wisten Shirsak en Alejo de chase snel weer de goede kant op te krijgen, ze bouwden samen aan een mooi partnership. Ze koersten via 51 na 10 naar 77 na 15 en dus voortdurend op ca. 5 per over. Op 95 ging Shirsak (34) gevangen, maar Alejo zette stug door en wist -goed gesteund door onder meer Tom- een prachtige innings op te bouwen die pas ophield op 60 runs toen Alejo met 60 runs retired not out ging. Inmiddels had hij met Farhaan (13 not out) de score op gelijke hoogte gebracht met nog 8 ballen te gaan . Francois maakte er op zijn eerste bal meteen een einde aan door de bal voor 4 te slaan, waarna het feestgedruis losbarstte aan de Groene Zoom.
De winnende bal.

Onder een heerlijke zon had het talrijke publiek kunnen genieten van een U15 wedstrijd op goed niveau. De breedte van VCC gaf vandaag de doorslag, maar beide verenigingen kunnen trots zijn op hun teams. Het moet raar lopen als we van een aantal van hen de komende jaren niet meer gaan horen.

Na de wedstrijd reikte Jos Heggelman de schaal uit aan captain Cedric. Die heeft een mooie plaats in het clubhuis gekregen. Daarna werd er gezamenlijk aan lange tafels genoten van een heerlijke lunch met Zuidafrikaanse boerewors rolls, Indiase paratha(potato stuffed) and chicken, Pakistaanse loempia & samosa en Nederlandse taart. Een mooie cricketzondag werd zo prachtig afgesloten.

Scorecard

De hele wedstrijd (video)

Meer foto’s (credit Patrick de Leede)

 

Over de schrijver

Richard de Lange