Home » Algemeen » VCC U15 ontsnapt aan nederlaag tegen Excelsior
Laatste nieuws Nieuws Algemeen Jeugd U15

VCC U15 ontsnapt aan nederlaag tegen Excelsior

13 juli. Op een zeer regenachtige ochtend kwamen we aan in Schiedam om een wedstrijd tegen Excelsior te spelen. Na een tijdje gewacht te hebben, klaarde de lucht en gingen we van start op een nat veld. Nadat onze captain Tobias de toss had gewonnen, gingen we als eerste batten. Het partnership van de openende batsmen Nirav en Hidde werd al snel verbroken, omdat Nirav LBW ging na 10 ballen en een partnership van 13 runs. Nadat Tobias inkwam, viel heel snel daarna het wicket van Hidde (bowled) en ging ook Tobias uit (caught). Stand VCC: 18 na 6 voor 3, een slechte start!!  Het partnership van Ahan en Jacobus bracht niet veel verbetering,  een oogst van 13 runs. Ook Jacobus werd uitgevangen. Toen kwam onze geblesseerde Tanveer in het veld. Hij bracht het nog hinkelend tot een partnership van 29 runs met Ahan, waarna hij uit gevangen werd. 12 runs later ging Sachall run out door een miscommunicatie tussen de batsmen. VCC stond toen 72-6. Ahan, onze meest standvastige batsman deze wedstrijd, partnerde vervolgens met Crispijn en Haris, waarna hij run out ging met 21 gelopen runs. Haris sloot af met Ben die helaas op z’n tweede bal uit ging (bowled). Na 29.1 overs was het dus afgelopen en was VCC all out met een magere stand van 96.

Het weer werd er niet veel beter op (en de stemming ook niet). Na een regenstop in de eerste inning en dreigende luchten in de pauze, werd besloten om het er toch op te wagen en de wedstrijd uit te spelen. Met een zeer haalbaar target voor Excelsior om te winnen.

Jacobus en Nirav openden met bowlen en deden dat zeer zuinig. Beiden geen wickets helaas maar wel een maiden voor Jacobus. Vervolgens was het de beurt aan Tanveer en Haris. Beiden namen een wicket door een vang op eigen bowling. Tanveer maakte Excelsior het flink moeilijk een bal te raken. Twee maidens in 5 overs, slechts 8 runs tegen.

VCC begon zowaar hoop te krijgen op een overwinning, zeker nadat Ben ook twee maidens bowlde en twee wickets nam. Crispijn, die zijn derde wedstrijd speelde met VCC U15, had een spectaculaire vangbal in de eerste over van Ahan. Ook Ahan bowlde zijn drie overs zeer netjes (5 runs tegen). Dit moet de standaard worden met bowlen, zo hield coach Steffen het team later voor.  Het volgende wicket viel door een voortreffelijke catch van Haris op een mooie bal van Sachall.

En toen werd het heel spannend. Zo spannend was het de hele competitie nog niet geweest. Excelsior kwam gevaarlijk dicht in de buurt van het target, met 82 na 27 voor 8. Ze startten de 28e over met een viertje dus dat schoot al op. Daar kwam nog een tweetje bij en een single…. Nog maar 8 runs nodig voor Excelsior! Maar Sachall bowlde zijn laatste bal van de over een tikkeltje flight, de bal ging rechtstreeks de lucht in en…….. Sachall ving hem, caught & bowled! Excelsior all out! En zo ontsnapte VCC aan een eerste nederlaag in deze competitie en wacht ons de halve finale op 25 augustus.