Home » Algemeen » VCC U15 shows fighting spirit

VCC U15 shows fighting spirit

De U15 heeft een ongelofelijke overwinning geboekt op Sparta. Door erg goed bowlen van Sparta kwamen wij maar tot 109, maar we bowlden Sparta daarna uit voor 98! Annemijn en Pranay waren de uitblinkers, maar de winst was een ‘team effort’.

Stijn koos voor eerst batten; geen gekke keuze op het natte veld dat overigens wel mooi gemaaid was door de gemeente. Thijn (mooi viertje) en Tanay (15) zorgden voor een keurige opening van 25 runs. Floriaan ging helaas run out met 12. Thomas een nuttige 8.

Annemijn liet zien hoe het moet:

  1. Play straight.
  2. Don’t hit the ball firmly to a fielder, but play with soft hands into a gap and run a single.
  3. Back up properly; at least 3-4 yards and make sure you are MOVING when the ball is delivered.
  4. Call straight away, not when the ball is already in the fielder’s hands.
  5. Put the bad ball (full toss, short, half volley) away.
  6. Between overs, don’t say silly things like ‘keep going’ but ‘where is our next single?’

As a result, Annemijn top scored with 24 off 28 balls and a strike rate of 86! Showing all the boys how it’s done and that it takes intelligence rather than power to score runs…

Sparta racete al gauw naar 20/1 (vang Pranay, b Thomas). Met 28/2 en 45/3 zaten we nog steeds redelijk in de wedstrijd, onder andere dankzij superzuinig bowlen van Thijn (0-5 in 3 met een maiden). Michael (weer geen byes) bleef erin geloven en spoorde zijn teamgenoten aan. We kunnen nog winnen!

Met zijn eerste bal (een beauty) cleande Stijn (2-10) de nummer 4 fraai en dat wicket luidde de ommekeer in, zeker toen Floriaan (1-8 in 3) kort daarna de tospcorer inrekende. Ondanks een stand van 95/5 en plenty of overs to go werd Sparta nerveus. Een misverstand leidde tot een belangrijke run out. In de 26e over ruimde Pranay de nummers 8, 9 en 10 op met fast clean bowleds en werd samen met Annemijn de held van de dag.

Een ongelofelijke overwinning die laat zien dat Sparta, HCC en VCC aan elkaar gewaagd zijn! Die drie delen nu de koppositie. Op 8 juli is de eerstvolgende wedstrijd!

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede