Home » Algemeen » VCC U15 sluit superleuk seizoen af met eervolle tweede plaats (landelijk)

VCC U15 sluit superleuk seizoen af met eervolle tweede plaats (landelijk)

In de vroege ochtend togen we naar Bloemendaal voor de U15-finale tegen HCC. We wisten dat het niet makkelijk zou worden nu Aarav, de Shetty’s en Varun waren verhuisd naar andere landen en we Annemijn moesten missen vanwege een blessure. De Shetty’s bijvoorbeeld zijn goed voor 222 runs between them (je bent tweeling of niet) en 12 wickets, terwijl Aarav onze beste en zuinigste bowler was en Annemijn bat met een gemiddelde van 33! Toch deden U13-invallers George, Tobias en Tanveer een prima job.

Zo opende Tobias prima met 25. Het eerste wicket viel pas op 40 in de achtste over (Thomas 9).

Ook Michael (26) batte goed. Tussen de veertiende en de 20e over scoorden wij helaas te traag, slechts 19 runs in zes overs. Daarna haalden Tanveer (20 uit 20 ballen)en Stijn (13) wel een goede strike rate. 128 all out in de 30e over was een nette score.

In de eerste overs kwam HCC niet boven onze score uit. Wij 44 na 8 overs, zij 42 na 8. De langzame overs in de tussenfase braken ons echter op: 97 uit 20 versus 123 na 20 voor HCC, en HCC ‘well ahead’. Howel ons team goed bleef knokken en we drie wickets pakten, waaronder een goede vang van Stijn in de covers, passeerde HCC ons totaal in de 27e over. Een welverdiende overwinning voor hen!

Een mooie wedstrijd – ook van onze kant – om het seizoen mee af te sluiten. Heel veel dank aan alle ouders voor het rijden, scoren, umpen, managen, bereiden van lunches dit seizoen, en vooral de uitstekende sfeer langs de boundary.

NB De U17 kan onze support goed gebruiken in hun finale op 10 september!

 

Over de schrijver

Patrick de Leede