Home » Junioren » VCC U15 te sterk voor Kampong
Junioren Jeugd U15

VCC U15 te sterk voor Kampong

De overwinning tegen Bloemendaal smaakte naar meer en we  waren dan ook klaar om thuis tegen Kampong te spelen. Qua weer was het minder, maar onder leiding van coach Steffen en captain Elliot gingen we ervoor!  Nadat de captain de toss had gewonnen,  maakte hij de keuze om eerst te gaan batten en dat bleek de juiste beslissing te zijn geweest. Tobias en Jacobus waren de openings batters, in begin waren er veel dotjes en 1-tjes omdat ze moesten inkomen op een graswicket. Tobias ging na een paar overs agressiever batten en dat leverde mooie 4-tjes op (wel 11 keer in totaal). Hoewel Jacobus het nog rustiger hield en controlerender batte bleef hij niet achter, hij maakte zeven  4-tjes.
Tobias ging met 60 runs, hulde, retired en toen kwam ons kanon Tanveer, hij ging los met  acht 4-tjes en drie 6-jes, geweldig! Het totaal aan runs ging heel snel omhoog,  Kampong wist geen raad.
Ook Jacobus en Tanveer gingen met 60 runs ieder retired, ongekend mooi!! Hidde kwam als 4e batsman en was goed bezig toen hij heel ongelukkig  uit is gegaan. Sachall en Haris waren net opgewarmd, maar toen waren de 30 overs al gebowld met maar liefst 267 runs aan target voor Kampong.

2e Inning: Nirav opende de eerste over met een mooie wicket, de batsman van Kampong zag de bal niet eens, zo snel ging het en: out!! Een mooier begin kun je je niet wensen. Al snel wisten de Kampong batters zich te herstellen en maakten zij veel runs. Nirav en Elliot probeerden zo goed mogelijk te bowlen, maar het lukte maar niet,  omdat hier en daar niet goed werd gefield en dat heeft Steffen ons ook duidelijk laten weten. Dit is wel een punt ter verbetering. Elliot koos voor een bowling change en liet Ben en Haris bowlen, maar helaas ook dat hielp niet, we zaten in een wat mindere fase van de wedstrijd. Totdat Jacobus mocht bowlen en in zijn eerste over merkten we al een verschil, het veld was goed uitgezet en in zijn 2e over ging het helemaal goed want hij bowlde een schitterende bal en met een bliksemsnelle actie/reactie stumpte Tobias het wicket, dit was een belangrijke wicket omdat Kampong gevaarlijker werd in die fase van de wedstrijd.  Hidde z’n eerste over ging niet zo vlot, maar in zijn tweede over ging het veel beter en zette hij de batters onder druk met als resultaat een wicket voor Hidde door een mooie vang van Tanveer. Sachall en Tanveer bowlden erg goed maar helaas kwam het niet tot een wicket. Ben en Haris bowlden de laatste paar overs en dit resulteerde in een snelle wicket voor Haris. VCC won met 71 runs verschil.

Familie Nota, dank voor de lunch en op naar de 29ste tegen HBS.