Home » VCC U15 verliest eerste wedstrijd “om het echie”

VCC U15 verliest eerste wedstrijd “om het echie”

De eerste twee oefenwedstrijden tegen resp. VOC op vrijdagavond en de thriller tegen HCC op zondagochtend wist de U15 respectievelijk redelijk comfortabel en nipt te winnen. De afgelaste zaterdagwedstrijd tegen VOC -die maandagavond werd ingehaald- moest het jonge team echter aan de Rotterdammers laten. Een goede les en een verdiende overwinning voor VOC, dat met name veel beter batten liet zien.

Het openingspaar Cedric (12) en  Shirsak (22) zette nog wel het hoogste VCC partnership van de dag neer (van 35), daarna was de koek redelijk op. Alleen Pradyumna kwam nog in de dubbele cijfers (16), maar alle andere batsmen konden zich niet laten zien vandaag, waardoor de teller stokte op 98, daarbij nog geholpen door 36 extra’s . Cyan en Mikkel waren voor de Voorburgers de grootste boosdoeners met elk drie wickets.

Dit leek en bleek al snel een te laag totaal. Wederom Mikkel (26*) geholpen door vooral Roman (35) lieten verstandig batten zien en daardoor won VOC in de 18e over met maar liefst 9 wickets.

Het jonge team van VCC werd even met beide benen op de grond gezet na de eerste twee winstpartijen op vrijdagavond en op zondag. VOC bracht (de kern van) het team zijn eerste competitienederlaag toe sinds twee jaar, ook wel eens leerzaam. Het gaat niet vanzelf! Andere teams als HCC en VOC blijven zich ook ontwikkelen en dat moet een goede stimulans zijn om de trainingen te (blijven) bezoeken. In elk geval was het ook maandagavond zoals altijd weer heel gezellig en hebben we met onze vrienden van VOC weer eens de koers van het pond en het recept voor de lekkerste lasagne kunnen bespreken.

Scorecard

Over de schrijver

Richard de Lange