Home » Junioren » VCC U15 wint door uitmuntend fielden van Olympia

VCC U15 wint door uitmuntend fielden van Olympia

Na een snikhete week was het zaterdagochtend 15 augustus best een mooie ochtend om naar Gouda af te reizen voor de terugwedstrijd tegen Olympia (de eerste wedstrijd werd met 43 runs gewonnen). Het gras was lang en nog nat van de dauw dus de keuze van Olympia om na de gewonnen toss te gaan fielden was te begrijpen.

Voor VCC openden Alejo en Carlijn. Dat ging voorzichtig, slechts drie wides brachten wat runs op de borden in de eerste 2.5 overs, alvorens Alejo miraculeus en ongewoon uitging (hit wicket, een noviteit voor de U15). Met Shirsak bouwde Carlijn vervolgens aan een nieuw partnership van maar liefst 78 runs, alvorens ze bowled ging (13). Daarna konden Miraj (8), Francois (7), Danial (5) en Tom (13*) nog wat runnetjes toevoegen, maar de grootste contributor was toch Mr. Extra met 66 runs. Eindscore eerste innings 139. Niet slecht op een traag veld, maar er zou goed gebowled en gefield moeten worden om Olympia onder deze score te houden.

Er was goed en slecht nieuws. Om met het slechte nieuws te beginnen: ook VCC bowlde 42 extra’s, en dat is beneden het niveau van wat dit team moet kunnen halen, al kon Miraj als vanouds mooie cijfers overleggen (4-2-9-1, 1 wide). Het fielden was achter sensationeel. Dangerman Prithvi werd subliem gevangen door Cedric (caught behind) op bowlen van Alejo, maar niet voordat hij eerst een aantal geweldige slagen had laten zien, waaronder twee zessen over het hoofd. Francois liet zien dat hij weer helemaal terug is na een blessure en liet met een geweldige running catch en een direct hit van grote afstand zijn grote kwaliteiten zien. Geinspireerd door dit fraaie staaltje mikkunst deed Danial het enige ballen later dunnetjes over, waardoor een verbouwereerde batsman die de crease op zijn sloffen acht te kunnen halen meteen door kon lopen naar het clubhuis. En tenslotte pakte Carlijn een geweldige forward diving catch, zo’n vang die je wel eens in de IPL ziet, een lust voor het oog. Olympia 99 all out, wederom een overwinning met een marge van 40 runs.

De complimenten voor het team voor de spirit in het veld, zelfs op momenten dat het even tegen zat. Voor de ouders een plezier om naar te kijken. En de dank aan Tim voor het umpen, Raheela voor het scoren en Surajit voor het bij elkaar brengen van dit illustere gezelschap van kids en ouders. Na afloop volgde de fijne lunch door onze voortreffelijke gastheren en -dames uit Gouda. Er was weer een fijne cricketzaterdagochtend voorbij en de temperaturen waren inmiddels weer behoorlijk gestegen.

-RdL

Scorecard

Over de schrijver

Richard de Lange