Home » Junioren » VCC U15 wint eerste thuiswedstrijd van seizoen 2021

VCC U15 wint eerste thuiswedstrijd van seizoen 2021

Het was een heel warme zondag, de tweede wedstrijd van VCC U15. Iedereen had zin in de wedstrijd, dit keer thuis tegen Punjab.

VCC verloor de toss en begon met fielden. De openingsbowlers Alejo en Carlijn begonnen heel goed. Na de eerste 4 overs stond Punjab al op 3-14, door onder meer een vang van Farhaan op het bowlen van Alejo, een bowled van Carlijn en een LBW van Alejo. Vervolgens volgde er een goed partnership van Abubakar en Affaan met een paar mooie vieren. Maar in over 17 mocht Affaan terug naar de bank door een hele harde en mooie bal van Alejo die dwars door de stumps ging. Een over later werd Abubakar gevangen door een knappe hoge vang van Francois op bowlen van Carlijn en waren de batters van het goede partnership van het veld gestuurd door VCC. Affaan met 15 runs en Abubakar met 28 runs. Hamza en Ian stonden nu in en kregen de taak om ook een goed partnership op te bouwen maar dat liet Alejo niet gebeuren. Hij bowlde de laatste bal van de 20e over iets korter waardoor Hamza hem de lucht in sloeg en hij gevangen werd door Carlijn op mid off. Abbas kwam in en startte een hele sterke batting innings die hem uiteindelijk op 39 runs bracht. Het werd helaas geen goed partnership met Ian want die werd in de 23e over gevangen door Keeper Cedric op het bowlen van Aadvik. Faraaz kwam in en eindigden de batting innings samen met Rayaan (Abbas was inmiddels gevangen door Farhaan op het bowlen van Carlijn). Faraaz met 19 runs en Rayaan met 2 runs. Punjab eindigd met 8-176. Beste scores uit de eerste innings waren van Abbas (eerder vermeld) met 39 runs, het bowlen van Alejo: 4-15 en het bowlen van Carlijn met 3-29. Ook niet te vergeten het scherpe fielden van Tom. Hij had een paar hele mooie fielding acties. Vooral zijn safe op de boundary is zeker het benoemen waard. Super hard gesprint naar de bal en een mooie duik om die bal voor de boundary binnen te houden waardoor het geen 4 runs maar 2 runs waren.

De tweede innings begon met het batten van Farhaan en Miraj, die een goed partnership vormden van 45 runs. Met een paar hele mooie vieren van Farhaan en een paar heel goede singles. In over 6 ging Farhaan helaas bowled, inmiddels op 17 runs, door een goede bal van Hamza, VCC nu op 1-45. Het partnership van Miraj en Shirshak, die in was gekomen, strandde op 28 runs want Miraj werd in de 18e over LBW gegeven, toen hij op 15 runs stond, op het bowlen van Ian. Vervolgens hebben de ingekomen Francois en Shirshak een heel goed partnership neergezet van 84 runs en een hele mooie batting innings van beide batsman met een paar hele mooie boundaries. Toen iedereen dacht dat deze twee het uit zouden batten (inmiddels stond VCC namelijk al op 157 runs uit 24 overs) ging Francois run out. Hij had al wel een mooie 28 runs bij elkaar geslagen. Shirshak stond inmiddels op 57 runs en was dus bijna retired. Hij eindigde zijn hele goede batting innings met een vier en een totaal van 61 runs. Cedric kwam in en samen met Aadvik had hij de taak om de resterende 17 runs te maken uit de laatste 6 overs. Uiteindelijk maakte Aadvik het af met een vier en bleven de punten op Westvliet. De beste scores uit de tweede innings waren van Shirshak met 61 runs, Francois met 28 runs en het bowlen van Ian met 1-32.

VCC heeft de tweede wedstrijd van het seizoen dus ook gewonnen en gaat met veel vertrouwen door naar volgende week, uit tegen Quick.

Over de schrijver

Richard de Lange