Home » Verslagen » VCC U16 vecht nederlaag v ACC aan bij KNCB

VCC U16 vecht nederlaag v ACC aan bij KNCB

160424-bas-de-leede-landscape

4/9/16 — ACC batte eerst. Ons bowlen en fielden was over het algemeen matig. We spelen straks om de landstitel, toch leek het of we er geen zin in hadden. Hoe kan dat? Het grondfielden en gooien was af en toe dramatisch. Ga iets eerder naar bed, zorg ervoor dat je fit bent op de wedstrijddag. Als je niet aan bat komt, kun je fieldend het verschil maken!

ACC, dat eerder dit seizoen twee maal ruim werd verslagen, mocht 168 runs in de boeken brengen. Rohaan, Bas en Floris bowlden goed.

Ons antwoord begon wat traag (80 runs in 20 overs) dus we moesten er bijna 90 in de laatste tien overs. Babette (12) deed haar best om te kijken voor de singles, maar dat was niet eenvoudig op de nette ACC-aanval. Bas (65) batte uitstekend, maar liet zich verrassen. Ook Nehaan (32) batte prachtig.

We kwamen net te kort (159), maar toen bleek dat ACC was vergeten drie bowlers in te zetten die niet op 1-6 hadden gebat. Deze zaak is voorgelegd aan de KNCB, aangezien dit in strijd is met de regels. Eerder in de wedstrijd had VCC deze regel wel correct toegepast. We wachten nu het KNCB-‘verdict’ af.

 

Over de schrijver

Patrick de Leede