Home » Verslagen » VCC U16 weer beste van Nederland!

VCC U16 weer beste van Nederland!

1609-u16-kampioensfotoHet U16-team van VCC heeft zijn landstitel geprolongeerd! Op neutraal terrein in Bloemendaal werd HCC verslagen. Lange tijd had HCC de beste papieren voor de overwinning, maar zwak bowlen nekte de Hagenaars: 162 – 163/4. Op veld 2 legde VCC U14 beslag op een knappe derde plaats in die leeftijdsgroep.

Captain Floris de Lange won de toss en koos voor eerst fielden. De innings van HCC begon wat stroef, maar dat was vooral de verdienste van Rohaan Radhakrishnan. Hij bowlde een prima openingsspell (1-5 in drie overs) en kreeg daarbij Sterre Kalis caught behind (vang van Sterre’s Nederlands Damesteamgenoot Babette de Leede).

Bas de Leede bowlde de zeer talentvolle Boris Gorlee voor slechts 12 runs en ving kort daarna de goed battende Felix Vecchi op 1609-u14-derde-v-nederlandlong off op het bowlen van Jasper le Rûtte, die een mooie 2 voor 17 liet optekenen.

Het fielden van VCC was veel scherper dan in de afgelopen twee weken. Hierbij vielen vooral Jasper le Rûtte, Mathijn Overmeire (beiden een knappe vang) en Wouter Rutgers in positieve zin op.

HCC’er Philippe Boissevain speelde een uitstekende innings. Toen hij in de 29e over werd ingerekend door de pas 13-jarige Aryan Dutt (2-20 in 6), kwamen er in de slotover geen runs meer bij dankzij Alyan Razzagi (2-37) en de vierde vang van Bas de Leede. HCC eindigde op een mooie score van 162 runs.

Het antwoord van VCC begon vlot en overtuigend dankzij Alyan Razzagi, die op 36 knap werd gevangen door HCC’er Gorlee. Jeugdinternational Bas de Leede deed precies wat er in deze situatie van hem werd verwacht: rustig blijven, geen risico’s nemen en de rol van ‘anchor man’ spelen.

HCC bowlde veel meer wides dan VCC en dat zou hun fataal worden. Na goede steun ging Floris de Lange (14) nog uit, maar Bas’ nicht Babette de Leede maakte aan alle illusies een eind door de eerste bal van de allerlaatste over voor vier te slaan. De VCC’ers liepen massaal het veld in om deze tweede landstitel in twee jaar uitbundig te vieren. In Leidschendam werd het feestje nog even voortgezet bij de lokale Italiaan Fratelli’s.

Op het tweede veld in Bloemendaal stelde de U14 van VCC een zeer knappe derde plaats veilig door Excelsior ’20 uit Schiedam te verslaan. VCC batte eerst en kwam dankzij Thijn le Rûtte (14), Stijn de Leede (12), Thomas van Beuge (19) en Varun Chugh (15) tot 153 totaal.

Excelsior kwam niet verder dan 119 runs. Er werd zeer goed gefield door VCC; Guus Timmermans pakte een prachtige en belangrijke vang in het outfield en ook Pranay Shetty en Aarav Radhakrishnan namen een catch. Stijn de Leede deed dat zelfs twee keer en veroorzaakte bovendien samen met keeper Michael Bacon een spectaculaire run out. Tobias Nota nam twee wickets, evenals Thomas van Beuge; Tanay, Pranay en Annemijn ieder één.

Deze finales bewezen eens te meer dat VCC op het goede spoor zit met zijn jeugdbeleid. Naast het vrij goede niveau viel vooral de teamspirit op, zowel bij de U14 als de U16. De spelers supporten elkaar, hebben respect voor elkaars kwaliteiten en veroordelen elkaars tekortkomingen niet.

Speciaal woord van dank aan de trainer/coaches Viv Kingma (U16) en Steffen Mulder (U14). Iedereen heeft kunnen zien dat beide teams onder hun leiding letterlijk en figuurlijk zijn ‘gegroeid’ dit seizoen!

 

Over de schrijver

Patrick de Leede