Home » Algemeen » VCC U17 bowlt te veel wides en krijgt klop van HCC

VCC U17 bowlt te veel wides en krijgt klop van HCC

Hoewel er zeker lichtpuntjes waren bij het batten, liet VCC U17 zich verschalken door HCC: 170/3 tegen 171/2.

Eerst batten leek een prima keuze. Pas op 57 viel het eerste wicket (Wouter 11). Michael (48 in 76 ballen) en Tobias (een vlotte en positieve 51 in 41 ballen, beiden 5×4) straften de losse ballen goed af, maar het callen en runnen tussen de wickets kan nog wel een tikkie scherper. De negentiende over was een maiden en de 20e leverde welgeteld één run op. Jens was wel wakker met 11 not out in 13 ballen en zo kwamen er 170 runs in de boeken. Accuraat bowlen en we zouden een goede kans hebben.

Dat was de theorie. Helaas bleek de praktijk weerbarstiger. Het bowlen was zeer matig; 26 wides leverden inclusief dubbeltellers en gelopen runs maar liefst 61 extra’s op. Natuurlijk zat daar flink wat ‘interpretatie’ van de umpire bij, maar de U17 had het verlies voornamelijk aan zichzelf te wijten. Floriaan Cordesius was de uitzondering op de regel met slechts één wide en 0-23 in zes overs. Een gemiste vang en soms slordig grondfielden hielpen ook niet echt. Stijn en Thijn namen beiden een wicket, maar daarbij bleef het: HCC 171/2.

Het goede nieuws is dat er veel te leren viel van deze wedstrijd:

  • Call direct (‘wait’) en roep pas nee als de fielder de bal onder controle heeft.
  • Loop de eerste run altijd snel, draai je om en kijk voor de tweede.
  • Ga niet de strike houden door de laatste bal van de over een single te slaan. Je speelt in een team 🙂
  • Gedraag je ALTIJD in en buiten het veld en roep geen rare dingen naar umpire, tegenstander of teamgenoot.
  • Zorg er bij het bowlen voor dat je aanloop en ritme kloppen. Wat is je plan? Als je bowlingtechniek van A tot Z klopt, is het bijna onmogelijk dat je een wide bowlt.

 

Foto: clean bowled.

Over de schrijver

Patrick de Leede