Home » Laatste nieuws » VCC U17 gedraagt zich gentlemanly

VCC U17 gedraagt zich gentlemanly

30 juni 2018 – De vorige keer was VRA/ACC de betere partij. Nu hadden wij de winst verdiend, maar daar werd helaas een stokje voor gestoken. Het is zeer te prijzen dat wij (a) bleven knokken tot het eind en (b) ons na afloop correct bleven gedragen.

VRA/ACC leek op een monsterscore af te stevenen, maar door scherp te blijven fielden, hielden we hen net onder de 200. Guus, Philippe en Jasper namen ieder een wicket. Een belangrijke vang voor Thomas (de topscorer) en twee voor Nehaan, waarvan één heel mooie.

Optimistisch  en vlot startten Aryan en Babette aan ons antwoord. Babette (12) sloeg twee mooie vieren en kreeg toen voor het eerst in haar leven een bouncer (25/1/3). Aryan (42) en Nehaan lieten een fantastische battingshow zien die helaas werd beëindigd door een LBW (109/2/15).

Philippe, tot nu toe goed voor een gemiddelde van 99, was naar onze overtuiging ruim binnen, maar werd voor 0 run out gegeven. Na ducks voor Flo en Guus leek daarmee de hoop op een overwinning vervlogen. Nehaan en nr 7 Stijn gaven zich echter niet zo maar gewonnen en batten prima, waarbij Stijn Nehaan zo veel mogelijk de strike gaf. Helaas ging Nehaan uit na een geweldige innings van 66 (136/6). Nu was het Wouter (14) die een prima innings speelde. Stijn (24 not out) en hij kwamen met een partnership van 50 voor het zevende wicket dicht bij de zege, maar moesten wel 16 runs in de laatste over maken. Dat lukt helaas niet.

Ook van deze wedstrijd viel weer veel te leren:

  1. Geef nooit op. Zowel bij het batten als bij het fielden bleven we knokken!
  2. Schuif altijd met je bat.
  3. De on drive is een veiliger optie dan sweepen.
  4. Volg bij je bowling changes (a) de statistieken en (b) de vorm van de dag. Wil je een wicket, dan zet je de bowler met de beste strike rate aan (Philippe, Stijn, Wouter). Wil je zuinige overs, dan geef je bowlers met de beste economy rate de bal (Annemijn, Aryan, Flo).
  5. Blijf kalm, hoe moeilijk dat soms ook is. Wat dat betreft ben ik er trots op dat iedereen rustig bleef.

Als we tweede blijven (en waarom niet), dan kunnen we ondanks deze ‘nederlaag’ de kruisfinales nog halen.

Over de schrijver

Patrick de Leede