Home » Laatste nieuws » VCC U17 geeft Excelsior ’20 (weer) geen kans

VCC U17 geeft Excelsior ’20 (weer) geen kans

We reden naar het prachtige veld in Schiedam, waar we zoals gebruikelijk hartelijk werden ontvangen. Na overleg met coach Marcel Schewe besloten we 35 overs te spelen, maar helaas kwamen we daar niet aan toe. Excelsior won de toss en ging eerst batten. Stijn bowlt de laatste tijd fantastisch en nam de eerste vier (!) wickets voor zijn rekening, onder wie Niels Etman (golden duck) en Stan van Troost (0 LBW). Stijn eindigde met 4-9 in 6! De anderen bowlden ook netjes, veel minder wides dan aan het begin van het seizoen. Excelsior strugglede naar 76/7 na 21 en het was aan hun nummer zes te danken dat er nog 115 runs in de boeken kwamen. Goede vangen van Guus en Flip en een run out door Aryan. Aryan en Nehaan ieder twee wickets. Jasper had maar vier ballen nodig voor zijn wicket en mocht vervolgens openen met Babette. Ze verdedigden goed op de snelle Etman en legden een solide 38 neer voor het eerste wicket (in tien overs). Thomas had pech met een laagblijvende ‘shooter’, maar Babette en Flip maakten het kundig af in 19 overs en vier ballen. Babette wachtte de slechte ballen af en strafte ze prima af (31 not out). Flip had maar vijftien ballen nodig voor zijn 27 not out.

Na de vroege finish speelden we nog een zes-overpotje waarin Nehaan indruk maakte met 34 runs uit 17 ballen en Guus 22 uit 12! Wij 62, Excelsior 49.

Door deze winst staan we stevig op plek 2. Houd s.v.p. de mail en de appgroep in de gaten voor komend weekend, omdat vanaf nu de wedstrijden op zaterdagen zullen worden gespeeld!

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede