Home » Laatste nieuws » VCC U17 knokt voor wat het waard is tegen Kampong U17

VCC U17 knokt voor wat het waard is tegen Kampong U17

Dat we dit jaar de laatste vier haalden, is op zich al een compliment waard. Misschien niet de allersterkste groep van de laatste jaren, maar wát een teamspirit. In totaal negen scores van 48 of meer, van zeven spelers. Negen spelers met een battinggemiddelde van boven de 18. Het bowlen was helaas minder, maar daar gaan we in de winter aan werken.

Halve finale nationale U17-competitie… Op papier zou winnen van Kampong een lastige klus worden, tenzij we vroeg zouden kunnen toeslaan. Gewonnen toss betekende eerst fielden. Misschien konden we een snelle doorbraak forceren. Dat lukte helaas niet, want het eerste wicket viel pas op 61 in de 14e over. Dat betekende op dat moment een run rate van nog geen 4,5 per over.

Ook daarna bleek het lastig wickets te pakken. De ons bekende Aryan Dutt werd op 24 gemist en hij maakte gretig gebruik van dit buitenkansje. Wouter (foto), Thijn en Stijn waren vandaag de beste bowlers. In de jeugdklassen tellen wides dubbel en worden uiteraard vermeerderd met eventuele gelopen extra’s. 33 stuks, resulterend in 77 cadeautjes (plus een leg bye), is dan wat te veel Sinterklaas. Kampong 237 na 30 overs waarvan 159 van het bat.

Acht runs per over zou altijd een ‘tough ask’ zijn, al werd er vrij redelijk gebat door VCC. Tob werd cb gegeven, Wouter gevangen in de gully en Bart (16, 4×4) kreeg een beauty. 44/3 in de negende over. Stijn en Thomas batten echter netjes, front foot en recht, en werden (ook al) geholpen door een gigantisch aantal wides. Partnership van 96 voor het vierde wicket waarvan 54 van het bat: Stijn onze topscorer met 31 (2×6, 3×4) en Thomas een prima 23. Michael, Jens, Guus, Flo en Thijn voegden ook nog wat runs toe waardoor onze eindscore werd bepaald op 173. We gingen in ieder geval strijdend ten onder!

In de finale treft Kampong de combi van ACC, VRA en Qui Vive. Ons rest de strijd om de derde plaats tegen HCC op 8 september 2019!

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede