Home » Laatste nieuws » VCC U17 verslaat Excelsior op gevaarlijke pitch

VCC U17 verslaat Excelsior op gevaarlijke pitch

Helaas moesten we op de onbetrouwbare pitch op veld 2 van Excelsior spelen omdat Excelsior 1 zijn oefenwedstrijd op het hoofdveld niet om 13 u wilde beginnen. Vooraf spraken we af dat ‘rollers’ op de onregelmatige pitch no balls zouden zijn.

Verloren toss betekende eerst batten. Babette (10) werd slachtoffer van een bal die laag bleef. Thomas en Stijn maakten er beiden 18 en Bart een uitstekende 54*. 102 runs van het bat een recordaantal extra’s (96 waaronder 80 wides [inclusief dubbeltellers en drietjes, dus effectief werden er 32 wides gebowld]).

Excelsior opende goed. 62/1/11 was vergelijkbaar met onze score op dat moment. Een incident: een opener werd gecleand door Flo op een bal die laag bleef. Op instigatie van de tegenpartij toch maar een no ball gegeven. Het motiveerde ons team enorm. Wouter bowlde hem alsnog en Thomas had drie fantastische stops die zeker tien runs scheelden. Waar wij 102 runs hadden in 16 overs hadden zij er maar 79 en deze vertraging kwamen de Schiedammers niet meer te boven.

Babette en Stijn tekenden weer voor de stumpings en vangen. Een van de Excelsior-spelers kreeg een lengtebal naar zijn hoofd en werd van zijn handschoen gevangen. Hopelijk doet Excelsior iets aan deze pitch voordat er doden vallen.

Bijna alle bowlers waren succesvol: Flo was goed met 1-19, Wouter 1/7/4, Eva 2-20, Stijn 1-10, Bart had een topdag met 2-8, Michael 1-15.

Bart Foget op weg naar 54* (foto Catch of the Day BV)

 

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede