Home » VCC U17 wint landstitel na bizarre ontknoping

VCC U17 wint landstitel na bizarre ontknoping

Op een mooie zondagmiddag was de U17 eerst getuige van de knappe winst van de U13 op Kampong. De U13 werd daarmee landskampioen, een heel mooie prestatie! Die prestatie evenaren zou niet eenvoudig worden; het gecombineerde team van VRA en ACC had in de groepsfase twee keer van VCC gewonnen.

Hoewel Matt Smit en Tim de Leede pleitten voor eerst batten, maakte captain Nehaan een andere keuze die overigens vrij goed zou uitpakken. De zeer sterke batting line-up van VRA/ACC werd namelijk knap op 171 gehouden.

Aryan zorgde in de negende over voor de eerste doorbraak (vang Nehaan op short cover). Goed grondfielden resulteerde in een fantastische direct hit van Floriaan op hun topbatsman Shreyas Potdar, 45/2. Stijn zorgde voor wicket nummer drie, een mislukt pullshot werd in de handen geslagen van alweer Nehaan op short mid wicket, 56/3 in de dertiende over.

Inmiddels stond de ons bekende Jamieson Mulready heel goed te batten. Hij timede de bal goed en maakte een uitstekende half century. In de negentiende over nam Floriaan een belangrijk wicket (cb Babette). Op 117 en  121 was het wederom Floriaan die twee run outs verzorgde; een ongekende prestatie en 121/6. Annemijn en Jasper waren weer zuinig; pick of the bowlers was Aryan, 2-13 in vijf overs. 171 was de eindscore van VRA/ACC; een mooi totaal, maar niet onhaalbaar.

Philippe en Babette (17) zorgden voor een uitstekende opening (72/1). In de veertiende over werd Philippe (38) prachtig gebowld door collega-legspinner Lancelot Bloemen. In de middle order deden Nehaan (30), Thomas (13) en Aryan (26*) het goed.

Tegen het einde van onze innings ontstond er een discussie over de regels; moest een speler die niet had gebat een tweede over bowlen? Uiteindelijk niet, en in de laatste over moesten we nog maar een paar runs maken om te winnen. Guus sloeg een daverende drie en ging toen run out. Twee runs uit twee ballen. Stijn miste zijn eerste bal en sloeg op de laatste een single: een tie!

Op zich het gedroomde resultaat van een spannende wedstrijd waarbij de teams elkaar goed partij gaven. Maar deze uitslag plaatste de umpires voor een nieuwe opgave: wat te doen? De regels van de KNCB gaven geen uitsluitsel. Na telefonisch overleg met de KNCB werden beide teams voor de keuze gesteld: een Super Over zoals in de T20 wel voorkomt of de landstitel delen. VCC wilde de Super Over, maar bij VRA/ACC speelde de complicerende factor dat beide clubs het eens moesten worden. Na overleg met de KNCB en beide umpires spraken we af dat de teams de keuze hadden.

Na geruime tijd hakte een ACC-bestuurslid de knoop door: we spelen de Super Over. Beide teams wijzen drie batsmen aan en één bowler. Wie de meeste runs maakt, wint. Twee uit betekent all out. Philippe en Nehaan zetten voor VCC een solide 9 runs neer. In de over van VRA/ACC zorgde de combi Philippe/ Babette voor een razendsnelle stumping. een run out op de vierde bal betekende all out. VRA/ACC kwam zes runs te kort en uiteindelijk was het toch VCC dat de grote cup mocht optillen: een schitterende prestatie. De U17 heeft nu vier jaar op rij de landelijke finale gehaald, die driemaal werd gewonnen.

-RdL

Videoverslag laatste twee ballen reguliere wedstrijd en de super-over

 

 

 

Over de schrijver

Patrick de Leede

1 Reactie

Geef hier je reactie
  • Dear writer you have missed 2 the most important incidents of the match. First one :turning point wicket of Jamieson in 28th over, that saved definitely 8/10 runs in the end and the match winning moment: superb fielding in the most pressure situation! Where we won eventually
    Regards
    Tony Dutt