Home » Verslagen » VCC U9 “A” en HCC U9 “A” maken er een mooie strijd van vol boundaries en wickets
Jeugd U9 Laatste nieuws Verslagen

VCC U9 “A” en HCC U9 “A” maken er een mooie strijd van vol boundaries en wickets

Elk seizoen weer worden er spannende wedstrijden gespeeld tussen VCC en HCC in verschillende categorieën. Ook in de U9 was het dit weekend dubbel raak. Hier het verslag hoe het VCC U9 "A" verging tegen de jonge Kroonleeuwtjes.

Het gonsde op de vroege zondagochtend op de Diepput in Den Haag. Vele enthousiaste U9-cricketers uit de Haagse regio kwamen daar bij elkaar om onderling hun wedstrijden te spelen. VCC had twee teams en kon ook nog eens twee spelers uitlenen aan HBS. Het VCC U9 team “A” mocht aantreden tegen het “A” team van gastheer HCC.

Ons VCC-team bestond uit Srisrestha, Akash, Will, Ignacio, Joshua, Anav, Reyan, Mitansh, en Pranav. Onze tegenstander HCC A was met 7 spelers.

Het veld was wat aan de kleine kant, met de boundary achter het wicket slechts 4 meter achter het wicket. Maar dat maakt het slaan van boundaries wel weer makkelijker, natuurlijk.

VCC A mocht eerst batten. Onze dame Srisreshta opende met Mitansh. Na hun 3 overs stonden er 15 runs op het bord. Toen kwam de ervaren Akash samen met Will. De laatste kreeg echter een bal op zijn vinger en ging – heel professioneel – retired hurt. Ignacio bleek een waardige vervanger. Slim runnen en lekkere 4️⃣’tjes van Akash (vooral op de free hits) zorgden ervoor dat zij 34 runs konden toevoegen in hun drie overs.

Reyan en Anav waren het derde paar. Zij scoorden vooral van de free hits: bij een wide of no-ball mag de batter een free hit slaan van een batting pion. Er werden tegen hen veel wides gebowld. Met al die extra’s scoorde dit paar 24 runs.

Daarna kwam onze powerhitter Joshua in het veld samen met Pranav. Lefthander Joshua sloeg – in zijn debuutwedstrijd – zomaar even twee 6️⃣jes. Waarschijnlijk had hij goed geoefend met zijn vader Wijnand. Ook Pranav sloeg een 4️⃣ van een free hit. Dit paar zorgde voor 30 runs, hoewel ze wel 4 keer uitgingen… Tenslotte mocht Will nog een over terugkomen en samen met Ignacio sloegen ze nog 7 runs binnen.

Totale score: 110 runs in 13 overs. We gingen wel 9 keer uit, vier keer bowled en vijf keer run-out.

In onze bowling innings bowlden we redelijk gedisciplineerd (beter dan HCC, althans minder wides). Akash bowlde 2 wickets en geen enkele wide. Ignacio bowlde een maiden in zijn tweede over en ook Will en Mitansh bowlden weinig wides. Ook Srisrestha liet zien over een mooie bowlingactie te beschikken (zie foto).

HCC probeerde goed te profiteren van de free hit kansen. Die sloegen ze dan vaak voor 4️⃣ uit het veld. Een curieuze “uit” was een ‘hit wicket” op het bowlen van Joshua. Omdat HCC maar 7 spelers had, speelden ze een kortere innings. Uiteindelijk scoorden ze 95 runs uit 10.3 overs. En wij hadden ook 9 wickets gepakt (net als HCC): 4 keer bowled, één keer hit wicket en vier keer run-out.

Een gelijkopgaande strijd dus. Daarna mochten we op zoek naar de lunch bij HCC. Die was niet makkelijk te vinden, maar bleek in het clubhuis, hopelijk hebben de meesten dat toch gevonden. Een leerzame ochtend voor iedereen. Op naar de volgende carrousel.