Home » Nieuws » VCC U9 steeds beter tegen VOC
Nieuws Jeugd U10 Verslagen

VCC U9 steeds beter tegen VOC

– Zondag 4 juni 2017

We waren al vroeg op VOC waar alles klaar stond voor een geweldige cricketwedstrijd. We begonnen met batten omdat sommige van onze spelers problemen hadden met het vinden van VOC en daardoor een beetje later waren. Dat bleek een geweldige tactische beslissing van captain Gero.

Hoewel de VOC-jongens veel ouder leken, hielden de onzen de moed er goed in. Phileine en Arthur openden de bating met hun ervaring. Samen hadden ze een partnerschap van 14. Tegend ie tijd was het Fred’s vader gelukt om VOC te vinden, en Fred kon samen met Quentin rechtstreeks gaan batten. Dat deden ze goed  zeker gezien de ballen die ze op hoofdhoogte kregen. Het was niet helemaal duidelijk of dat lag aan de bounciness van de pitch of de grootte van onze kleine batsmen. Desondanks slaagden ze erin een partnership van 24 neer te zetten en Quinten slaagde erin om 2 vieren te slaan. Toen werd ons laatste koppel Ger en Shamir opgewarmd. Mede dankzij goed callen en runnen steelden ze heel wat runs die opliep tot een partnership van 23 runs, waarbij beiden een keer de boundary sloegen.

Daarna was het onze beurt om te fielden. Iedereen was erg actief en dat maakte de verschil. VCC begreep hoe het veld neer te zetten bij een free hit en onze bowling was veel netter dan dat van VOC (19 wides vs 29).
Philiene nam 3 wickets, Fred 2 met een geweldige vang van Quentin, Ger, Quentien en Shamir namen allemaal 1 wicket en Arthur had 1 mooie stumping.

Al met al een heel leuke wedstrijd om te zien en mooi ook om te aanschouwen hoeveel de kinderen zich elke week verbeteren. En het allerbelangrijkste: hoeveel plezier ze samen maken!

-AM