Home » Verslagen » VCC U9: VCC U9 “B” team wint van HCC U9 team met 37 runs en 5 wickets
Verslagen

VCC U9: VCC U9 “B” team wint van HCC U9 team met 37 runs en 5 wickets

Hierbij weer een verslag van onze scorer en reporter Tonnie.
Vandaag speelde ons U9 “B”  team bij HCC, tegen (een van de) HCC U9 teams op een compact veld onder bewolkte hemel en met koude wind. Allereerst waren Mahanth en Vihaan zo sportief om uit zichzelf mee te spelen bij een te klein team van HBS. Goed gedaan in de geest van de sport! Bij de volgende gelegenheid zijn andere kinderen aan de beurt.

Bleven over als batting pairs: Bram en Victor, Niswarth en Luqe, Alex O. en Ayaan, Timme en Tristan.
Er werd gespeeld tegen een redelijk onervaren team van 7 spelers, maar wel met een goed begrip van de regels. 23 ballen werden wide gebowled, dus dat gaf veel free hits en (op dit kleine veld) veel kansen op 4’tjes.

Bram en Victor hadden gelijk een goed partnership met in totaal 37 runs, geen wickets gevallen. In de rest van de overs werd in gestaag tempo de score uitgebouwd, maar vielen er ook wat wickets. Acht in totaal, twee door run-outs en de rest bowled op de stumps. Alex O. scoorde deze keer het meeste runs, 24 in totaal! En dat ondanks het feit dat hij en Ayaan elkaar omver liepen tijdens een crossing (het veld was nog glad en nat..) 🙂

De tweede innings werd gelijk goed geopend met een wicket bowled van de eerste bal door Ayaan! De over kon vervolgens als “maiden” in de boeken (geen runs gescoord). Dat gold ook voor de tweede over van Alex, die hij op zijn beurt afsloot met een wicket bowled! Vijf overs later, pakte Luqe vervolgens het derde wicket door een mooie run-out te maken. Er vielen nog drie run-outs, waaronder een door Alex en een door Timme die vanuit het veld de bal mooi recht op het wicket gooide voordat de batsman er arriveerde.

De laatste over door Niswarth gebowlded leverde maar liefst drie gebowlde wickets op! Aangezien Tristan in de over ervoor ook een wicket gooide, vielen er 4 wickets in 8 ballen (netjes om-en-om 🙂 ). Er werd goed gebowled, in totaal 5 wickets en het aantal wides bleef beperkt tot 16 (in 11 overs (zo kregen alle HCC spelers ongeveer hetzelfde aantal ballen)).

Speciale vermelding voor Sander, die zeer sportief en kindvriendelijk de beide innings umpte en alle kinderen waardevolle tips aan de hand deed. De routine “slaan en dan rennen” zit er wel goed in. Maar “missen en dan alsnog een run scoren” is iets dat hij meermaals droogjes overbracht (“je had nu kunnen rennen”) en ook werd opgepikt.

Vanuit HCC waren er geen ouders aanwezig met een actieve rol (scoren, coachen, umpen).
Als enige scorer heb ik uiteraard alsnog eerlijk gescoord, maar VCC was de onbetwiste winnaar vandaag met 140/10 vs. 103/8.

Het was een leuke match en goede oefening! Tot volgende week. Hopelijk kan het team de opgaande trend vasthouden.
Tot volgende week! Tonnie