Home » Laatste nieuws » VCC uitgeschakeld in T20-wedstrijd vol verrassingen
Laatste nieuws

VCC uitgeschakeld in T20-wedstrijd vol verrassingen

De mannen van VCC zijn uitgeschakeld in de Twenty20-competitie. Voor drie kwart van de wedstrijd was VCC de bovenliggende partij. Enkele tactische beslissingen pakten echter niet goed uit, waardoor het bezoekende HCC er in de kwartfinale – waarschijnlijk tot zijn eigen verbazing – met de winst vandoor ging.

VCC batte eerst. Na het vroege vertrek van Musa Nadeem werkten André Malan (68) en Bas de Leede (53) in een goed tempo aan een mooi partnership van 103 runs. In de veertiende over bereikten ze beiden hun vijftig.

“Wickets come in pairs”, zeggen de Engelsen wel eens, en ook nu was dat zo: 138 voor 3. Van Beek en de van een hardnekkige schouderblessure teruggekeerde Engelbrecht roteerden de strike goed, maar konden niet drastisch versnellen. 165 was een mooie, maar niet onhaalbare score.

Innings HCC

VCC beschikte over zeven frontline-bowlers, maar tot verrassing van velen was het Musa Ahmad die de bowling opende. Tonny  Staal aanvaardde de uitnodiging en sloeg Ahmad voor twintig runs in de eerste over. Viv Kingma – duur in zijn openingsspell – werd vervangen door Bas de Leede en ook deze change had direct het gewenste resultaat. Staal uit voor 31 runs uit tien ballen.

Malan kreeg de potentieel gevaarlijke Worden Leg Before Wicket. Daarna sloegen beide legspinners toe, Shariz en Philippe. Het was nu 70 voor 5 en het werd zelfs 80/6 toen Pringle Floyd uitrunde.

Met een partnership van 69 voor het zevende wicket leken Pringle en Patel echter zo maar op een overwinning af te stevenen. HCC moest ongeveer acht runs per over maken.

Een over van 16 van Boissevain was bijna het nekschot voor de Voorburgers. Het gekke was dat de drie uitstekende seamers (Van Beek, Malan en De Leede) voldoende overs hadden om de wedstrijd af te maken.

Malan (1-7 in twee overs) en Van Beek (op dat moment 1-8 in twee overs) hadden beiden nog twee overs, maar de bal ging naar Viv Kingma die op dat moment 0-31 in twee overs had gebowld.

De eerste bal verdween over de buitenbar.

Een misverstand tussen de batsmen en een prachtige ingooi van Bas de Leede resulteerden in de run out van Patel, maar de winst kon HCC al bijna niet meer ontgaan.

Wel had Musa Ahmad nog een leuke verrassing voor het publiek. Pringle (76 runs uit 49 ballen) zal zeker hebben gedacht dat hij de winning hit sloeg. Musa plukte de bal echter uit de lucht, dreigde over de boundary te stappen, gooide de bal terug en ving hem alsnog.

Pringle overleeft een LBW-appeal

Helaas voor VCC was het “too little, too late”. Hoewel Bas de Leede in de slotover Ollie Klaus op de eerste bal bowlde, sloeg Bijloos de daaropvolgende bal het veld uit.

De eerste over met 20 runs, dure bowlers die een derde over kregen, het over het hoofd zien van Malan – het waren net iets te veel discutabele tactische keuzes om de halve eindstrijd van de T20-competitie te verdienen.

Tags