Home » Verslagen » VCC verliest aansluiting met koploper
Verslagen VCC 1 Verslagen

VCC verliest aansluiting met koploper

VCC heeft zondag de aansluiting met Sparta niet weten te behouden. Ondanks een goede start in het veld konden de Voorburgers battend geen potten breken en werd er met 72 runs verloren.

Op het nieuwe adres van VVV in Amsterdam-Noord won captain Tom de Grooth de toss en besloot als eerste te gaan fielden. De fast bowlers van VCC Viv Kingma, Steffen Mulder en Bas de Leede gingen voortvarend van start en na 17 overs hadden zij al 3 wickets genomen voor slechts 38 runs. En toen ook Yassir Hamid nog het 4e wicket nam stond VVV er halverwege niet goed voor (54 voor 4 na 25). Daarna draaide de wedstrijd. Ondanks dat het team goed bleef fielden wisten de Amsterdammers toch met regelmaat een nieuw partnership te bouwen. Via 115 voor 6 na 40 overs en 50 runs uit de laatste 10 overs zette VVV uiteindelijk 165 runs als totaal neer, wat zeker gezien het hoge gras een forse uitdaging was. Pick of the bowlers was Steffen Mulder met de mooie cijfers 2 voor 14 in 10.

De batting innings van VCC ging dramatisch van start, want kort na elkaar zaten Tom de Grooth (LBW), Bas de Leede (LBW) en Viv Kingma (hit wicket) al weer aan de kant. Daar lag zeker een discutabele en een foute beslissing van de umpires aan ten grondslag, maar het team moet zich aanrekenen dat ze de umpires de kans geven die beslissingen te nemen. Daarna is VCC -ondanks een goede innings van Nieuw-Zeelander Rhys McCarthy (43)- nooit echt meer in de wedstrijd geweest. Bij 93 waren er 10 batsmen uit en was het all out en all over.

VCC staat nu vier punten achter op koploper Sparta en speelt volgende week zondag 16 juli thuis tegen Salland CC, waar het op Hemelvaartsdag in Deventer van won. Aanvang op sportpark Westvliet is 11.00 uur.

Fotobijschrift: Ondanks mooie bowlingcijfers wist Steffen Mulder met VCC niet te winnen van VVV.

Scorecard