Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC verrast Dosti
Verslagen VCC 1 Verslagen

VCC verrast Dosti

Vivian KingmaCrickethoofdklasser VCC verraste zondag het sterk geachte Dosti. Eerstbattend kwamen de Amsterdammers tot een totaalscore van 197 runs voor het verlies van acht wickets. VCC passeerde dit totaal dankzij weergaloos batten van speler/coach Malcolm Waller en Tim de Leede.

In de VCC-aanval deden bijna alle bowlers goed werk. De 16-jarige Viv Kingma nam twee wickets, evenals zijn broer Philip en teamgenoot Steffen Mulder. Tim de Leede was zuinig met 1 voor 13 en ook Matt Opie was één keer succesvol en nam bovendien een briljant vang, door gestrekt en met één hand de gevaarlijke M. Hafeez, tevens oud-speler van VCC, te vangen.

198 runs was de target waarvoor VCC zich gesteld zag; op het razendsnelle veld van VCC zeker geen onmogelijke opgave. Aan openers Vogelaar en Dormits de taak om de 140 kilometer per uur van de IPL-speler Uniyal te weerstaan. De Indiase IPL is de bestbetaalde cricketcompetitie ter wereld. Vogelaar en Dormits deden dit goed, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Toen Floris Kingma en John Cheadle vervolgens niet tot scores van betekenis kwamen, lag er een belangrijke taak voor Malcolm Waller en Tim de Leede. Alles klopte aan dit partnership. Waller en De Leede waren voorzichtig waar nodig en aanvallend waar mogelijk. Dit resulteerde erin dat de Dosti-score zonder verder wicketverlies werd overschreden. Beide batsmen lieten fantastisch batten zien. Waller bleef met maar liefst 96 runs ongeslagen en miste dus zijn tweede century van het seizoen op een haar. Tim de Leede bleef met 63 runs not out.

Verlies tegen Sparta

Enkele dagen eerder, op Hemelvaartsdag, moest VCC zijn meerdere erkennen in Sparta. De Capellenaren maakten er op hun eigen veld 252, waarvan de voormalige Pakistaanse international Mohammed Wasim er 81 voor zijn rekening nam. Viv Kingma was ook hier succesvol als bowler met drie wickets voor 43 runs. Matt Opie nam twee wickets voor 42 runs.

VCC startte goed met 34 runs van Harold Vogelaar. Daarna kwam de klad erin. De latere batsmen Cheadle (53), Dormits (20) en Philip Kingma (29) deden nog een heldhaftige poging, maar toen Cheadle en Kingma kort na elkaar uitgingen, was het gelopen koers. Steffen Mulder bleef nog met 16 runs not out, maar het was te weinig om de punten mee te nemen naar Leidschendam-Voorburg.

VCC staat nu op een gedeelde derde plaats, die uitzicht biedt op de play-offs. Stand Hoofdklasse: 1. Sparta 7-12; 2. Dosti 7-11; 3. VCC en Kampong 7-10; 5. Bloemendaal 7-6; 6. HBS 7-4; 7. HCC 2 6‑1; 8. Hercules 6-0.

Zie hier de uitslagen, stand en statistieken van de Hoofdklasse.

Foto: Viv KIngma (links) had een belangrijk aandeel in de winst op Dosti