Home » Verslagen » Verslagen VCC 1 » VCC verrast met winst op koploper HBS
Verslagen VCC 1 Laatste nieuws Senioren

VCC verrast met winst op koploper HBS

De bookmakers waren er vooraf duidelijk over: tegen een HBS in bloedvorm zou VCC het heel moeilijk krijgen. Maar in een zeer goede fielding innings wist VCC de gevreesde batsmen van HBS te beteugelen tot slechts 147 runs, hetgeen de Voorburgers uiteindelijk overtroffen met  nog vijf wickets in handen, mede dankzij een prachtige 56 no van Nic Smit.

De mannen van tkcricket.com -de website die het cricket in de hoogste klasse van Nederland nauwgezet volgt- waren er in hun voorspelling duidelijk in: beide journalisten hadden een tweetje ingevuld, HBS zou winnen. Als VCC al een kans wilde hebben moest het in elk geval snel het wicket van Tobias Visee nemen.

HBS was gehandicapt door de absentie van Berend Westdijk (werk) en Ferdi Vink (enkel verzwikt in de warming-up). De door HBS gewonnen toss deed hun captain dan ook besluiten om eerst te batten, immers de kracht van het team met o.a. mannen als eerder genoemde Visee, Gomes, Barresi , Singh en Elkin.

De gebruikelijke snelle start bleef enigszins uit, al was 24-0 na 5 overs niets om je voor te schamen. Maar in gedachten de aanbeveling van tkcricket.com werd een over later het wicket genomen van Visee (15), toen hij een bal van Kingma probeerde te scoopen. Dit had meteen gevolgen voor de runrate en HBS koerste steady op een bescheiden drie per over richting 17e over toen Clayton Floyd het wicket nam van Zac Elkin (21). Slechts enkele over later kon ook Gomes (14) weer naar de kleedkamer (wicket Steffen Mulder) en stond HBS voor een onverwacht 57-3 na 23 overs. En de rampspoed was nog niet voorbij voor de Hagenaren, want ook Singh (8, vang Floyd, bowlen Mulder) en Barresi (24, caught behind op bowlen Glover) konden nog voordat er 100 runs op de borden al weer naar de kant. 91-5-29.

Hoewel de staart daarna nog wel wat tegenspartelde (De Mey uiteindelijk topscorer met 25 not out), strandde HBS op 147 runs. Bij VCC namen Kingma, Mulder, Boissevain en Glover elk twee wickets.

Grote vraag bij de aanhangers van VCC was hoe de battingside zich deze keer zou houden. Immers, de side had een aantal keer een collapse laten zien, hoewel 147 runs op zich geen probleem zou mogen zijn op het snelle veld. Menig fan zal de schrik om het hart zijn geslagen toen opnieuw De Grooth en Matt Smit voor slechts 10 runs uit gingen. 24 voor 2 na 6 overs was zeker niet de gewenste start en vertoonde te veel overeenkomsten met eerdere mislukte pogingen om een bescheiden totaal te chasen. Croes en met name Nic Smit doorbraken gelukkig een vroegtijdige collapse, al moest Noah Croes zich in de 17e over nog wel gewonnen geven toen de score op 69 stond.

Clayton Floyd en Nic Smit bouwden daarna aan een partnership van 63 runs voor het vierde wicket toen Floyd (32) werd gevangen door Coster op bowlen van Khan. En hoewel daarna ook het wicket van Razzaqi (3) nog viel (een twijfelachtige call op een niet erg overtuigend appel) batten Smit (56*) en Boissevain (2*) het daarna keurig uit en met nog ruim 13 overs te gaan en met nog vijf wickets in handen boekten de Voorburgers hun tweede competitiezege, HBS achterlatend met hun eerste nederlaag.

De vraagtekens over de sterkte van de Voorburgse side blijven daardoor. De aanval is vernietigend en zonder twijfel een van de sterkste in de Topklasse. In de batting line-up doen het gemis (door omstandigheden) van Bas de Leede, Mohit Hingorani en Steve Nottle zich af en toe voelen. De impuls die de batting krijgt met de komst van Nic Smit, kon wel eens heel belangrijk blijken.

Scorecard

Foto: Nic Smit en Philippe Boissevain verlaten lachend het veld na de verrassende overwinning op koploper HBS (foto Catch of the Day)