Home » Laatste nieuws » VCC verrast met winst tegen koploper Punjab

VCC verrast met winst tegen koploper Punjab

Wederom een dubbelprogramma afgelopen weekeinde voor VCC. Op zaterdag ging VCC voor de T20 competite op bezoek bij de titelverdediger van de European Cricket league VOC. VCC verloor de toss en het elftal begon met fielden met onder andere T20 debutanten Ricardo Goncalves en Amrit Singh. Dat pakte goed uit; Sajjad Kamal rekende dangerman Max O’Dowd in binnen de powerplay en met de score 44-2 leek de wedstrijd in evenwicht. Even later pakte Floris de Lange met zijn eerste bal in de wedstrijd Scott Edwards met een hele mooie googly, toen werden runs door scherp fielden en bowlen tegengehouden en de wedstrijd kantelde naar VCC’s kant toe, totdat de regen roet in het eten gooide. Met de stand op 96-6 na 15.1 kwamen de spelers van het veld af en daarna nooit meer terug het veld op.

De dag erna stond koploper Punjab te wachten in de 50 over competitie. Punjab, dat zonder al te veel moeite lijkt af te stevenen op een eerste plaats, kwam op bezoek op sportpark Westvliet dat er ondanks de regen fantastisch bijlag dankzij het harde werk van de groundstaff. VCC won de toss en besloot te fielden. Karl en Bas, het nieuwe openingsbowlingpaar bij afwezigheid van Viv Kingma en Logan van Beek, begonnen gedecideerd en dit resulteerde in het zeer belangrijke wicket van Stephan Myburgh, die zeer sportief “liep” op een edge die anders niet zou zijn gegeven door de umpire. De runs droogden hierna op, maar Punjab batte geduldig en gaf geen wickets weg. Dit veranderde toen Sajjad en Stef in de aanval kwamen. Om en om wisten zij wickets te pakken ondersteund door goed werk in het veld van onder andere youngster Nirav Kulkarni. Punjab wist niet verder te komen dan 84. Stef eindigend met 4-19 in 7.3 en Sajjad met 3-16 in 5.

In de chase ging VCC rustig te werk en batte Mohit geduldig door de innings heen met een zeer solide 35*, de wedstrijd werd beslist met een 4 van het bat van Sybrand, die eindigde met 16*.

Vier zeer belangrijke wedstrijdpunten voor VCC waardoor de ogen gericht blijven op de 2de positie op de ranglijst en een plek in de play-offs.

Foto (archiefbeeld Catch of the Day): Mohit Hingorani batte geduldig door de innings en hielp daarmee VCC aan de overwinning.

Over de schrijver

Richard de Lange