Home » Nieuws » VCC versterkt zijn selectie en coaching staf met Tom de Grooth
Nieuws Algemeen

VCC versterkt zijn selectie en coaching staf met Tom de Grooth

Met veel plezier kan het bestuur melden dat het erin is geslaagd voor dit seizoen Tom de Grooth (37) vast te leggen als assistent-coach en speler van VCC 1 en hoofdcoach van de U17. Tom speelde 20 seizoenen voor HCC uit Den Haag in de Topklasse en was 10 jaar cricket international voor Nederland.  Nadat Tom kenbaar had gemaakt dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging voor het seizoen 2017 heeft een aantal gesprekken plaatsgevonden tussen het bestuur en Tom en het bleek dat beide partijen al snel op een lijn zaten. Zaterdagmiddag 7 januari is VCC met Tom tot een akkoord gekomen.

Tom de Grooth: “VCC heb ik in  mijn cricketcarrière leren kennen als een echte familieclub met een heel gezonde jeugdafdeling. Mede daardoor denk ik dat er een geweldig leuke uitdaging op mij ligt te wachten om het aanstormende talent op te leiden tot volwassen cricketers. VCC heeft de ambitie om op korte termijn weer terug te keren in de Topklasse. Dat spreekt mij aan en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. Daarnaast biedt spelen bij VCC mij de kans om op gras te cricketen en krijg ik de mogelijkheid om een van de beste graswickets van Nederland te helpen onderhouden. Tenslotte heeft ook meegespeeld dat VCC voor mij lekker in de buurt is, zodat mijn vrouw Anique en kinderen Victor en Amélie ook makkelijk deel uit kunnen gaan maken van de vereniging.”

Richard de Lange, voorzitter VCC, “We zijn enorm blij het nieuwe jaar te kunnen beginnen met zo’n geweldig bericht. Tom kennen we natuurlijk al jaren als ECB Level 3 coach en zijn werkwijze en stijl spreken ons enorm aan. Daarnaast is het natuurlijk een fantastische speler, die zijn klasse al jaren laat zien op het hoogste niveau in Nederland. Wie kent niet zijn fameuze innings op Lord’s tijdens de WK T20 in 2009 , toen Nederland gastland Engeland versloeg en Tom met 49(31) runs man-of-the-match werd? We hopen dat we de komende jaren een mooi partnership met Tom kunnen bouwen.”

Over de schrijver

Richard de Lange

2 reacties

Geef hier je reactie
  • Goed verhaal!
    Hoop voor VCC en Tom op een geweldige en succesvolle samenwerking.

    Op naar de Top, VCC

  • Fantastisch dat we zo,n geweldige cricketer als Tom de Grooth in ons midden mogen begroeten.Heel jammer voor HCC maar voor ons geweldig nieuws.Ik heb altijd genoten van zijn prestaties bij o.a. HCC.Misschien nog eens een partnership met onze grootse cricketer Tim?Was het maar begin mei.Kan niet wachten.Hugo de Heer